Διεθνή

Πτώση ελικοπτέρου Αίγυπτος: Σκοτώθηκαν εφτά μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών

Πτώση ελικοπτέρου Αίγυπτος: Σκοτώθηκαν εφτά μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών
Πτώση ελικοπτέρου Αίγυπτος: Πέντε Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Τσέχος έχασαν τη ζωή τους λόγω του φρικτού δυστυχήματος.

Μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης Παρατηρητών στο αιγυπτιακό Σινά σκοτώθηκαν κατά την πτώση του ελικοπτέρου τους σήμερα Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) ισραηλινή πηγή.

Πρόκειται για άτομα από ΗΠΑ, Γαλλία και Τσεχία. «Πέντε Αμερικανοί, ένας Γάλλος και ένας Τσέχος σκοτώθηκαν», όλοι μέλη της Πολυεθνούς Δύναμης που είναι επιφορτισμένη με την επιτήρηση της ειρήνης ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο, δήλωσε η πηγή, χωρίς να διευκρινίσει τα αίτια της πτώσης του ελικοπτέρου.

«Ερευνούμε ενεργητικά περιστατικό που αφορά ένα από τα ελικόπτερά μας», εξέφρασε χαρακτηριστικά από το Κάιρο ο Μπραντ Λιντς, αξιωματούχος της Πολυεθνούς Δύναμης. Από την πλευρά του, ο ισραηλινός στρατός προσέφερε την βοήθεια μίας επίλεκτης μονάδας του για την επί τόπου συνδρομή των «τραυματιών», ανακοίνωσε εκπρόσωπός του.

Και να αναφέρουμε πως το Ισραήλ είναι από τους ιδρυτές της ανεξάρτητης αυτής αποστολής, η οποία δεν συνδέεται με τον ΟΗΕ. Μάλιστα, τα παραρτήματα της ειρηνευτικής συμφωνίας του 1979 ανάμεσα στο Ισραήλ και την Αίγυπτο προβλέπουν την αποστρατιωτικοποίηση του Σινά, όπου έχει αναπτυχθεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 αυτή η πολυεθνής δύναμη (MFO – Multilateral Force and Observers), τοποτηρητής της συμφωνίας.

Σήμερα αριθμεί περί τους 1.100 στρατιώτες διαφόρων εθνικοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στο αιγυπτιακό Σινά, όπου δραστηριοποιούνται ένοπλες οργανώσεις, ανάμεσά τους και τοπική πτέρυγα του Ισλαμικού Κράτους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments