Ελλάδα

10χρονη έστειλε γράμμα με τα παράπονά της στον Μητσοτάκη – Τι της απάντησε ο πρωθυπουργός

10χρονη έστειλε γράμμα με τα παράπονά της στον Μητσοτάκη – Τι της απάντησε ο πρωθυπουργός
«Μου χρωστάτε τα γενέθλιά μου» έγραψε, μεταξύ άλλων, η μαθήτρια στο γράμμα της.

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να “χτυπά” τον πλανήτη και η Ελλάδα δεν λείπει από τη λίστα. Εδώ και αρκετούς μήνες όλοι μας έχουμε αλλάξει τις συνήθειές μας και προσπαθούμε να προσαρμοστούμε σε μια νέα καθημερινότητα με την τήρηση των αυστηρών μέτρων προστασίας. Εκτός από τους μεγάλους όμως στο “παιχνίδι” αυτό έχουν μπει και τα παιδιά, τα οποία αν και δεν μπορούν να κατανοήσουν ακριβώς την κατάσταση προσπαθούν για το καλύτερο και δεν χάνουν την αισιοδοξία τους.

Όπως ακριβώς συνέβη και με μια 10χρονη από την Ηγουμενίτσα, η οποία με επιστολή της στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, περιέγραψε την αγωνία της για το πως θα γιορτάσει τα γενέθλιά της. Παράλληλα, τόνισε στον κ. Μητσοτάκη πως της χρωστάει ήδη Καρναβάλι, Πάσχα, 15Αύγουστο, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά και όλα τα πανηγύρια του καλοκαιριού.

Σημειώνεται, πως η μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου της Ηγουμενίτσας έστειλε το γράμμα λίγες μέρες πριν η χώρα τεθεί σε lockdown:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί σε 26 μέρες έχω τα γενέθλιά μου και ανησυχώ ότι άμα μας βάλετε σε lockdown δεν θα μπορέσω να κάνω πάρτι γενεθλίων. Οι φίλοι μου δεν θα μπορούν να έρθουν και έτσι θα είμαι μόνη μου και τα γενέθλιά μου θα είναι χάλια», έγραφε η μικρή στις 31 Οκτωβρίου στην επιστολή της.

Και συνέχισε απαριθμώντας, όσα της στέρησε ο κορωνοϊός ενώ σαν Ηπειρώτισσα δεν ξέχασε να αναφερθεί και στα πανηγύρια του καλοκαιριού: «Οπότε, αν έχετε σκοπό να μας βάλετε σε καραντίνα πάλι να ξέρετε πως θα μου χρωστάτε τα γενέθλιά μου. Ήδη μου χρωστάτε Καρναβάλι, Πάσχα, 15Αύγουστο, Καθαρά Δευτέρα, Πρωτομαγιά και όλα τα πανηγύρια του καλοκαιριού», έγραψε.

Η επιστολή της δεκάχρονης, ταχυδρομήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και με συστημένη επιστολή έφτασε στο σπίτι της μικρής η χειρόγραφη απάντηση από τον πρωθυπουργό.

«Αγαπητή μου… Λυπάμαι πάρα πολύ που το lockdown θα σου χαλάσει τα σχέδιά σου αλλά καταλαβαίνεις ότι γίνεται για να προστατέψουμε αυτούς που αγαπάμε περισσότερο. Σου εύχομαι χρόνια πολλά και είμαι σίγουρος ότι του χρόνου θα κάνεις το πιο ωραίο και μεγάλο πάρτι γενεθλίων», της έγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments