Ελλάδα

Λινού για πρόταση Τσίπρα: «Αυτή τη στιγμή “καιγόμαστε” με τον κορωνοϊό»

Λινού για πρόταση Τσίπρα: «Αυτή τη στιγμή “καιγόμαστε” με τον κορωνοϊό»
Λινού για πρόταση Τσίπρα: Την πρόταση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση της υπουργού Υγείας σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας. Τι ανέφερε για τα πραγματικά κρούσματα και τι για το lockdown.

Την καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, πρότεινε την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου από το βήμα της Βουλής για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Η ίδια σχολιάζοντας σήμερα την πρόταση αυτή αποκάλυψε το παρασκήνιο και τις σκέψεις της. Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 ανέφερε:

«Και εγώ το άκουσα λίγες ώρες πριν την ομιλία. Ερωτήθηκα αν θα με πείραζε να χρησιμοποιήσει το όνομά μου στη Βουλή και είπα “βεβαίως όχι”».

Ερωτηθείσα τι θα απαντούσε σε μια τέτοια πρόταση, η κ. Λινού είπε ότι «είναι πολύ υποθετικό. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού. Αυτή τη στιγμή “καιγόμαστε” με τον κορωνοϊό και το πώς θα εφαρμόσουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα. Νομίζω ότι αυτή η συζήτηση είναι για το μέλλον».

Στη συνέχεια, η καθηγήτρια ερωτήθηκε για το αν πιστεύει ότι δεν είναι ικανός ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, για τη θέση και εκείνη απάντησε: «Ο κ. Κικίλιας πρέπει να υπήρξε μαθητής μου. Την περίοδο που ήταν φοιτητής προφανώς παρακολούθησε και μαθήματά μου. Γιατί να έχω αντίρρηση;».

Ακόμη, η κ.Λινού αναφέρθηκε στην απειλητική «έκρηξη» των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα. «Αυτό που βλέπουμε είναι η κορυφή του παγόβουνου, είναι πολύ περισσότερα τα πραγματικά κρούσματα. Το lockdown δεν είναι το πραγματικό lockdown που εννοούμε οι επιστήμονες. Πραγματικό lockdown είναι μένω σπίτι και βγαίνω μόνο για τα απολύτως απαραίτητα, φάρμακα και σούπερ μάρκετ. Αν μπορώ, μάλιστα, χρησιμοποιώ υπηρεσία ντελίβερι για το σούπερ μάρκετ» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τα Δημοτικά σχολεία και το «ντιμπέιτ» για το αν πρέπει να κλείσουν η καθηγήτρια είπε: «Δεν ξέρω. Θα ήθελα να δω πρώτα μια τυχαιοποιημένη μελέτη. Να πάρω ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα παιδάκια της χώρας, για να δω αν νοσούν ή όχι. Υπήρξε μια μελέτη στο Science στις 6 του μηνός που μπορεί να αλλάξει πολλά. Είχαν πάρει αίμα από παιδάκια προ κορωνοϊού και διαπίστωσαν ότι τα παιδιά είχαν αντισώματα στους κορωνοϊούς πολύ πιο συχνά από τους ενήλικες. Με αυτό μπορεί να αναστραφεί το κλίμα και να μη χρειάζεται να κλείσουμε τα σχολεία».

Τέλος, εξέφρασε την εκτίμησή της για την πορεία των κρουσμάτων κορωνοϊού και την εικόνα της για τη Θεσσαλονίκη: «Όταν μιλάμε για εκθετικές αλλαγές σημαίνει ότι μπορεί να δούμε τα κρούσματα να πέσουν ραγδαία και να τα καταφέρουμε σε δυο εβδομάδες. Στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς, είχαμε πιστέψει ότι δεν έχουμε κρούσματα επειδή δεν κάναμε τεστ. Πιθανώς να είναι πολύ περισσότερα τα κρούσματα και να είναι δύσκολο να πέσουν».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments