Πολιτική

Χαρδαλιάς ενημέρωση: «Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, περιορίστε τις περιττές μετακινήσεις»

Χαρδαλιάς ενημέρωση: «Εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ημέρες, περιορίστε τις περιττές μετακινήσεις»
Χαρδαλιάς ενημέρωση: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και εξαιρετικά κρίσιμες», είπε με τη σειρά του ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο μετά την Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή τακτική ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Ο κ. Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, τόνισε πως από σήμερα τα μέτρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά και διευκρίνισε τις διαφορές.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισήμανε ότι είναι «το απόλυτο στοίχημα είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων»,  κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας. Τόνισε ότι είναι «εξαιρετικά κρίσιμες οι επόμενες ημέρες», καθώς «πρέπει να ανακοπεί το 2ο κύμα, να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις, μόνο όταν είναι απολύτως αναγκαίο».

«Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες, εξαιρετικά κρίσιμες. Για να καταφέρουμε να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, το κλειδί είναι να περιορίσουμε τις περιττές μετακινήσεις», είπε και υπενθύμισε ότι από σήμερα οι μετακινήσεις από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, επιτρέπονται αποκλειστικά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και για συνοδεία κατοικίδιου ζώου σε βόλτα σε κοντινή απόσταση από την οικία μας.

Κατά αντιστοιχία, επισήμανε, πως προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν στις 20:30.

Τι είπε για το delivery και το take away

Διευκρίνισε εκ νέου ότι η παράδοση κατοίκων (delivery) θα επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ, μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται κι η παραλαβή από τα καταστήματα (take away) και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης.

Τι τόνισε η Βάνα Παπαευαγγέλου στη σημερινή ενημέρωση

«Δυστυχώς το δεύτερο πανδημικό κύμα έχει κατακλύσει όλο τον κόσμο, και παρουσιάζει αυξημένο αριθμό κρουσμάτων όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες», ανέφερε η Βάνα Παπαευαγγέλου, η οποία είναι μέλος της επιτροπής επιστημόνων. «Κύρια χαρακτηριστικά της επιδημίας είναι η μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα και η αύξηση των κρουσμάτων σε περιοχές που δεν μας είχαν απασχολήσει έως τώρα», επισήμανε και εξήγησε ότι πιθανά η έξαρση σε αυτές τις περιοχές να σχετίζεται με την συγκομιδή της ελιάς. Επιπλέον, σημείωσε ότι «συνεχίζεται η εκθετική αύξηση των εισαγωγών σε κλίνες covid αλλά και ΜΕΘ, δεδομένου ότι οι νοσηλευόμενοι έχουν διπλασιαστεί τις τελευταίες δέκα ημέρες».

Δείτε τη σημερινή ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments