Ελλάδα

Κλείσιμο σχολείων: Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τη Νίκη Κεραμέως

Κλείσιμο σχολείων: Εν αναμονή των ανακοινώσεων από τη Νίκη Κεραμέως
Κλείσιμο σχολείων: Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών.
Κλείσιμο σχολείων: Η Νίκη Κεραμέως αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο νηπιαγωγείων και Δημοτικών σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μετακινήσεις των πολιτών.

Το κλείσιμο των σχολείων εισηγήθηκε η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκης Κεραμέως θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις, καθώς χθες η συνεδρίαση της επιτροπής δεν είχε ολοκληρωθεί και η κυβέρνηση ανέμενε την εισήγηση της προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της. Αυτός ήταν, άλλωστε, και ο λόγος που οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία των σχολείων που έχουν μείνει ανοιχτά δεν έγιναν χθες κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας

H απόφαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων έκλινε προς το να κλείσουν τα δημοτικά σχολεία, τόνισε αργότερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο καθηγητής μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Τσακρής.

Δεν συμβάλουν στην εξάπλωση του ιού οι μικροί μαθητές

Όπως εξήγησε, παρότι οι μικροί μαθητές δεν συμβάλλουν ιδιαίτερα στην εξάπλωση της επιδημίας, για τη συγκεκριμένη εισήγηση έπαιξε ρόλο η κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη λειτουργία των σχολείων και αφορά, μεταξύ άλλων, γονείς και ηλικιωμένους, οπότε το μέτρο που προτείνουν μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κινητικότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα παρατηρήθηκε αυξημένη κίνηση και οι ειδικοί πιστεύουν ότι μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει το γεγονός ότι οι γονείς πρέπει να πάνε και να παραλάβουν τα παιδιά από τα σχολεία. Αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι στους ελέγχους που πραγματοποιεί η Ελληνική αστυνομία οι πολίτες έχουν εξασφαλισμένη τη σχετική άδεια και δεν κινούνται παράνομα.

«Να μην ξεχάσουμε ότι αυτή τη φορά η κινητικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη σε αυτό το lockdown στη χώρα μας σε σχέση με αυτή που παρατηρήθηκε στο πρώτο για διάφορους λόγους λειτουργίας της οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά. Η απόφαση των ειδικών συνέκλινε στο να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα γιατί αν και η Βόρεια Ελλάδα είναι στο «κόκκινο», είναι πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες ο χάρτης να αλλάξει και παράλληλα είναι και ένα μήνυμα γενικότερα στην κοινωνία για το πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση, υπογράμμισε ο κ. Τσακρής.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments