Ελλάδα

Το νέο δραστικό μέτρο για τον κορωνοϊό που σίγουρα θα δουλέψει

Το νέο δραστικό μέτρο για τον κορωνοϊό που σίγουρα θα δουλέψει
Η κυβέρνηση εξετάζει ένα σκληρό, αλλά αποτελεσματικό μέτρο για να μειωθεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Έχει συμπληρωθεί μια εβδομάδα από τη στιγμή που η χώρα μπήκε σε δεύτερο lockdown. Αυτή η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα και πολύ περισσότερο οι συμπολίτες μας που εισέρχονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι αυτό το διάστημα το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται στα όρια του. Μπορεί να βρισκόμαστε σε καθεστώς καραντίνας, αλλά οι ειδικοί δεν είναι ευχαριστημένοι με αυτά που βλέπουν.

Η κίνηση των πολιτών είναι αυξημένη σε σχέση με το πρώτο lockdown και αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος δεν πειθαρχεί. Οι περισσότεροι πολίτες κυκλοφορούν έχοντας στα χέρια τους τις νόμιμες άδειες. Άλλωστε αρκετές εταιρίες λειτουργούν κανονικά, ενώ τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία λειτουργούν κανονικά με αποτέλεσμα οι γονείς να πρέπει να πάνε, αλλά και να παραλάβουν τα παιδιά τους. Μάλιστα το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινώσει το κλείσιμο τους για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις των γονέων.

Το άλλο μέτρο που εξετάζεται

Παράλληλα εκτός από το κλείσιμο όλων των σχολείων θα γίνει υποχρεωτική η τηλεργασία σε ποσοστό 80% όπου αυτή είναι εφικτή. Ωστόσο το “δυνατό” χαρτί της κυβέρνησης για τη δραστική μείωση των μετακινήσεων είναι άλλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο της επιβολής ενός σκληρού μέτρου. Αυτό θα περιλαμβάνει χρονικό όριο στις μετακινήσεις. Το ρεπορτάζ λέει ότι ο χρόνος που θα έχει κάθε πολίτης είναι μία ώρα.

Ο έλεγχος θα γίνεται από τις αρχές και θα είναι απλός. Ο πολίτης την ώρα του ελέγχου θα πρέπει να επιδεικνύει το μήνυμα και να μην έχει περάσει μια ώρα από τη στιγμή της αποστολής του. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά εξετάστηκε το ενδεχόμενο να υπάρχει περιορισμός στα μηνύματα που στέλνει κάθε πολίτης. Συγκεκριμένα να έχει στη διάθεση του τρία μηνύματα τη μέρα, αλλά εγκαταλείφθηκε λόγω προσωπικών δεδομένων.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε ότι τα ποιοτικά στατιστικά της καραντίνας θα ξεκινήσουν να φαίνονται από την ερχόμενη εβδομάδα και τότε θα υπάρχουν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το πόσο έχουν αποδώσει τα μέτρα. Και φυσικά αν υπάρχει ανάγκη για πιο σκληρή στάση της κυβέρνησης στο lockdown.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments