Πως Να

Πώς να φτιάξω καθαριστικά για το σπίτι

Πώς να φτιάξω καθαριστικά για το σπίτι
Καθαριστικά σπιτιού: Αντί να προμηθευτούμε όλα αυτά τα χημικά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας.

Τώρα που έχει ανακοινωθεί το lockdown και ήδη συζητούν για παράτασή του, καθόμαστε περισσότερο μέσα στο σπίτι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και να έχουμε περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μας, οπότε είναι συνετό να τον γεμίσουμε, και να σκονίζεται η οικία πολύ περισσότερο και πολύ πιο σύντομα.

Άρα πρέπει να γίνει το καθάρισμα και πολύ πιο συχνά. Και αντί να προμηθευτούμε όλα αυτά τα χημικά από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς, μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας. Εξάλλου, στις ημέρες μας είναι πολύ σημαντικό να αποκτάμε όλοι μια- έστω και μικρή- οικολογική συνείδηση καθώς με μικρά και απλά βήματα μπορούμε όλοι να προστατέψουμε κάπως το περιβάλλον μας.

Πώς φτιάχνουμε υγρό πιάτων;

Θα χρειαστούμε μια κουταλιά της σούπας βόρακα, μια κουταλιά της σούπας ανθρακική σόδα, δύο κουταλιές της σούπας άσπρο ξίδι, μισό φλιτζάνι τριμμένο σαπούνι ελαιόλαδου και προαιρετικά δέκα σταγόνες αιθέριου ελαίου της προτίμησής σας. Βράζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τα υλικά ένα προς ένα, καθώς ανακατεύουμε με ένα συρμάτινο αναδευτήρα. Προσθέτουμε και το αιθέριο έλαιο σε περίπτωση που αποφασίσουμε να το χρησιμοποιήσουμε και αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Τα υλικά για ένα καθαριστικό για όλες τις χρήσεις 

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι μαγειρική σόδα, ξίδι και αιθέριο έλαιο λεβάντας και λεμονιού. Ρίχνουμε σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού μια κουταλιά του γλυκού σόδα, δύο κουταλιές του γλυκού λευκό ξίδι, 2 ½ φλυτζάνι ζεστό νερό, πέντε σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας και εφτά σταγόνες έλαιο λεμονιού. Προσθέτουμε υγρό σαπούνι και κουνάμε καλά. Όλα αυτά τα υλικά μαζί, δρουν ως φυσικό απολυμαντικό.

Το ιδανικό καθαριστικό για τα τζάμια

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι ξίδι, χυμός λεμονιού και νερό. Συνδυάζουμε μια κουταλιά του γλυκού ξίδι σε μια λίτρο νερό και στη συνέχεια προσθέτουμε λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να έχουμε το άρωμα εσπεριδοειδών. Αφού το μείγμα είναι έτοιμο ψεκάζουμε και σκουπίζουμε.

Σόδα και σαπούνι για το απορρυπαντικό ρούχων

Μπορούμε πολύ εύκολα να πλύνουμε τα ρούχα μας με το δικό μας απορρυπαντικό, φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Αυτό που χρειαζόμαστε, είναι ένα φλιτζάνι τριμμένο σαπούνι, μισό φλιτζάνι ανθρακικής σόδας, μισό φλιτζάνι βόρακα και, αν επιθυμούμε, λίγο αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε στο μπλέντερ και είναι έτοιμο το απορρυπαντικό μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments