Διεθνή

Κίνα κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ιός σε συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων από την Σαουδική Αραβία

Κίνα κορωνοϊός: Εντοπίστηκε ιός σε συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων από την Σαουδική Αραβία
Κίνα κορωνοϊός: Σε ακόμα μία συσκευασία κατεψυγμένων τροφίμων εντοπίστηκε κορωνοϊός. Αυτήν τη φορά οι κατεψυγμένες γαρίδες έφτασαν από τη Σαουδική Αραβία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αρχές της Κίνας προειδοποιούν για τον ιό που μεταφέρεται μέσω των κατεψυγμένων προϊόντων. Αυτήν τη φορά επρόκειτο για συσκευασία κατεψυγμένων γαρίδων που είχαν εισαχθεί από την Σαουδική Αραβία. Οι κινέζικες αρχές εξετάζουν τα προϊόντα που εισάγονται και μετά τον εντοπισμό κορωνοϊού προχώρησαν σε απολυμάνσεις και μαζικά τεστ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο κορονοϊός βρέθηκε στην πόλη Λαντζού στη συσκευασία μιας παρτίδας γαρίδων που εισήχθησαν από τη Σαουδική Αραβία την ώρα που η Κίνα αυξάνει τους ελέγχους στα κατεψυγμένα προϊόντα. Η Δημοτική Υγειονομική Επιτροπή της Λαντζού ανέφερε σε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ότι χθες βρέθηκε θετικό ένα δείγμα στο εσωτερικό τμήμα της συσκευασίας εισαγόμενων κατεψυγμένων γαρίδων από τη Σαουδική Αραβία και ότι η συσκευασία αυτή είχε περάσει από τον τελωνειακό έλεγχο στην παράκτια πόλη Τιανζίν.

Τα μέτρα για την αποφυγή της διασποράς μετά τον εντοπισμό κορωνοϊού

Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης κατεψυγμένων προϊόντων στην Λαντζού, όπου εντοπίστηκε το θετικό δείγμα, έκλεισαν προσωρινά, όλοι οι υπάλληλοι του εργοστασίου υποβλήθηκαν σε τεστ για κορονοϊό, όλες οι συσκευασίες τροφίμων σφραγίστηκαν και εντοπίστηκαν όλες εκείνες που είχαν διατεθεί στην αγορά, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι γαρίδες είχαν αγοραστεί από την εταιρεία Zhanjiang Guolian Aquatic Products Co Ltd, είχαν εισέλθει στη χώρα στις 21 Οκτωβρίου και είχαν φθάσει στην Λαντζού στις 8 Νοεμβρίου.

To θετικό δείγμα στην Λαντζού έρχεται μετά τον εντοπισμό του ιού, χθες, Παρασκευή (13.11.2020) στη συσκευασία μιας παρτίδας κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κρέατος από την Βραζιλία στην Γουχάν και στη συσκευασία μοσχαρίσιου κρέατος από την Αργεντινή στις επαρχίες Σαντόνγκ και Τσιανγκσού αυτή την εβδομάδα.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη εισαγωγός χώρα μοσχαρίσιου κρέατος και οι χώρες από τις οποίες το προμηθεύεται είναι συνήθως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Ο ΠΟΥ δεν θεωρεί απειλή τον ιό σε κατεψυγμένα τρόφιμα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος να μολυνθεί κάποιος από κορονοϊό σε κατεψυγμένα τρόφιμα είναι μικρός, αλλά η Κίνα έχει επανειλημμένως σημάνει συναγερμό έχοντας εντοπίσει τον ιό σε εισαγόμενα κατεψυγμένα τρόφιμα και έχει επιβάλει απαγορεύσεις στις εισαγωγές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments