Οικονομία

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας

Έρχονται αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας
Τέλη κυκλοφορίας: Δεν απέκλεισε να γίνουν αλλαγές ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μίλησε στο OPEN TV για την πορεία της ελληνικής οικονομίας αλλά έδωσε και διευκρινίσεις σχετικά με τα μειωμένα ενοίκια, και την επιστρεπτέα προκαταβολή. Ακόμα αναφέρθηκε και στα τέλη κυκλοφορίας, και δεν απέκλεισε ότι μπορεί να δούμε αλλαγές.

Ύφεση πάνω από 10% για το 2020 και για το 2021 ανάπτυξη 5% θα προβλέπεται στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ενώ τόνισε ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί και το 2021.

Σε ό,τι αφορά στα ενοίκια καταργούνται οι προαιρετικές μειώσεις και από τον Νοέμβριο και στο εξής θα αποζημιώνονται στο 50% οι ιδιοκτήτες που χάνουν ενοίκια, ενώ αλλαγές μπορεί να γίνουν και στα τέλη κυκλοφορίας. Τα μέτρα στήριξης όπως το επίδομα των 534€ θα συνεχιστούν όσο εφαρμόζεται το lockdown λόγω κορονοϊού.

«Ακολουθούμε μία γραμμή και έχουμε εξασφαλίσει ταμειακά διαθέσιμα για να μπορέσουμε να χτίσουμε το δίχτυ ασφαλείας πάνω από εργαζόμενους, και επιχειρήσεις δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός αναφέρθηκε στο έκτακτο επίδομα Χριστουγέννων, το δώρο των Χριστουγέννων, το επίδομα πετρελαίου, την αναστολή επιταγών, τα τέλη κυκλοφορίας, την αναστολή πλειστηριασμών και τα φοιτητικά ενοίκια.

Όσον αφορά το έκτακτο επίδομα των Χριστουγέννων στα ευάλωτα νοικοκυριά σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA  τα κριτήρια για τους δικαιούχους διαμορφώνονται ως εξής:

Για να λάβουν το επίδομα οι δικαιούχοι θα πρέπει το ετήσιο εισόδημά τους να είναι:

  • Για έναν άγαμο έως 2.400 ευρώ
  • Για ένα παντρεμένο ζευγάρι χωρίς παιδιά έως 3.600 ευρώ
  • Για ένα παντρεμένο ζευγάρι με ένα παιδί έως 4.200 ευρώ
  • Για ένα παντρεμένο ζευγάρι με δύο παιδιά έως 4.800 ευρώ
  • Για ένα παντρεμένο ζευγάρι με τρία παιδιά έως 5.400 ευρώ
  • Για ένα παντρεμένο ζευγάρι με 4 παιδιά έως 6.000
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχουν και περιουσιακά κριτήρια για την χορήγηση του βοηθήματος.

Τι λένε οι ειδικοί

Σχολιάζοντας το σχέδιο για το έκτακτο βοήθημα στους ευάλωτους συμπολίτες μας, ο φοροτεχνικός Μιχάλης Αντωνόπουλος τόνισε την ανάγκη να διευρυνθεί ο αριθμός των ατόμων που θα λάβει το επίδομα. Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Κώστας Τσουκαλάς, υπογράμμισε την ανάγκη να μην προσμετρηθούν τα επιδόματα ή τα τεκμήρια των ευάλωτων ομάδων. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments