Αθλητισμός

Σλούκας Ολυμπιακός: Πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως ηγέτης

Σλούκας Ολυμπιακός: Πρέπει να ανταποκριθεί στον ρόλο του ως ηγέτης
Σλούκας Ολυμπιακός: Μια σεζόν «πρόκληση» για τον Έλληνα γκαρντ.

Ο Κώστας Σλούκας φέτος έχει την ευθύνη του ηγέτη στον Ολυμπιακό και καλείται να σηκώσει το βάρος του ρόλου αυτού, όντας ένας εκ των βασικών πρωταγωνιστών της ελληνικής μπασκετικής ομάδας.

Ο αριστερόχειρας με ύψος 1,90 μέτρα που αγωνίζεται στον Ολυμπιακό ως πλέι μέικερ και σούτινγκ γκαρντ, επέστρεψε στην «ομάδα της καρδιάς του». Πρόκειται για έναν αθλητή η συμβολή του οποίου είναι πολύ σημαντική ως προς το οργανωτικό κομμάτι. Ωστόσο, φαίνεται πως παραμένει ελαφρώς διστακτικός στην επίθεση.

Έστω κι αν έδειξε δύο διαφορετικές εικόνες, αυτή στο δεύτερο μέρος και κυρίως της 3ης περιόδου ήταν που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη, με 75-71 επί της Άλμπα Βερολίνου, στο ΣΕΦ, για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, ο Ολυμπιακός δεν… υπήρχε επιθετικά. Είχε παρασυρθεί στον φρενήρη ρυθμό της άστοχης, ευτυχώς για τους Πειραιώτες, Άλμπα και βρέθηκε να χάνει ακόμη και με -15 (20-35) πόντους. Όλα όμως, θα άλλαζαν εν συνεχεία με τον Σπανούλη να… σερβίρει (6 ασίστ) και να ευστοχεί.

Όλα τα βλέμματα και τα φώτα είναι στραμμένα πάνω στον Κώστα Σλούκα. Εξάλλου, για πρώτη φορά στην καριέρα του τού έχει δοθεί ο ρόλος του ηγέτη, όντας παράλληλα ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας του ρόστερ. Και είναι λογικό να υπάρχει πίεση την ώρα που μιλάμε για μια σεζόν – πρόκληση για εκείνον.

Από την άλλη, πολλοί μπαίνουν στη διαδικασία να κάνουν σύγκριση του Κώστα Σλούκα με τον Βασίλη Σπανούλη όταν ήταν σε πιο νεαρή ηλικία αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ίδιοι παίκτες. Αυτό που θέλουν όλοι είναι να γίνει πιο ενεργός, δραστήριος και αποτελεσματικός στην επίθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments