Ελλάδα

Φωτιά κέντρο ψυχικής υγείας: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δομή στο Περιστέρι

Φωτιά κέντρο ψυχικής υγείας: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δομή στο Περιστέρι
Φωτιά κέντρο ψυχικής υγείας: Ευτυχώς οι τρόφιμοι και οι εργαζόμενοι είναι καλά στην υγεία τους μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην δομή.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για τους τρόφιμους της μονάδας ψυχικής υγείας Αμάλθεια στο Περιστέρι, καθώς όλοι κατάφεραν να βγουν από το κτίριο που είχε πιάσει φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, η πυρκαγιά ξέσπασε κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του μεσημεριανού φαγητού και ξεκίνησε από τον χώρο της κουζίνας.

Η φωτιά στη μονάδα ψυχικής υγείας πιθανώς προκλήθηκε από υπερθέρμανση λαδιού που παρέμεινε για αρκετή ώρα στο αναμμένο μάτι της κουζίνας και σε πρώτη φάση οι καπνοί «έπνιξαν» το χώρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες  πληροφορίες μέσα σε κλάσματα δευτερόλεπτου το λάδι άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να χρειαστεί η άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής με δύο οχήματα και άνδρες προκειμένου να την περιορίσει και να την σβήσει.

Προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα οι τρόφιμοι ακολούθησαν τις οδηγίες των υπαλλήλων του ξενώνα και κατέβηκαν με προσοχή στην πλατεία που βρίσκεται μπροστά από τον χώρο μέχρι να λήξει το συμβάν.

Βασικές οδηγίες προστασίας από τη φωτιά.

Φωτιά ή πυρ ή και πυρά είναι η καύση που συνοδεύεται από φλόγα. Πρόκειται για χημική αντίδραση κατά την οποία εκλύεται έντονα θερμότητα και κατά το φαινόμενο συντηρείται φλόγα, ως ορατό αποτέλεσμα της εξώθερμης αντίδρασης.

Η φωτιά έχει καταστρέψει περιουσίες, έχει πάρει άδικα ζωές, μπορεί να αποβεί καταστροφική. Έχετε στο νου σας αυτές τις βασικές οδηγίες προστασίας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την περίπτωση που η φωτιά πλησιάζει το σπίτι σας και να θυμάστε πάντα πως η πυρκαγιά είναι απρόβλεπτη και η σωτηρία των ανθρώπων προέχει από οτιδήποτε άλλο.

Αν η πυρκαγιά πλησιάζει στο σπίτι μας

 • Διατηρούμε την ψυχραιμία μας.
 • Μεταφέρουμε όλα τα εύφλεκτα υλικά από τον περίγυρο του κτιρίου σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.
 • Κλείνουμε όλες τις διόδους (καμινάδες, παράθυρα, πόρτες κ.λπ.) έτσι ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού.
 • Κλείνουμε τις παροχές φυσικού αερίου και υγρών καυσίμων μέσα και έξω από το σπίτι.
 • Μαζεύουμε τις τέντες στα μπαλκόνια και στα παράθυρα.
 • Διευκολύνουμε την πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων ανοίγοντας την πόρτα του κήπου.
 • Τοποθετούμε σκάλα στην εξωτερική πλευρά του σπιτιού, αντίθετα από την κατεύθυνση της πυρκαγιάς ώστε να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης πρόσβασης στη στέγη.
 • Συνδέουμε τους σωλήνες ποτίσματος και τους απλώνουμε ώστε να καλύπτεται η περίμετρος του σπιτιού.
 • Αν η ορατότητα είναι μειωμένη, ανάβουμε τα εσωτερικά και τα εξωτερικά φώτα του για να γίνεται ορατό μέσα από τους καπνούς.
 • Μόλις περάσει η πυρκαγιά και μπορούμε να βγούμε με ασφάλεια από το σπίτι
 • Βγαίνουμε από το σπίτι και σβήνουμε τις μικροεστίες που απομένουν.
 • Ελέγχουμε για τουλάχιστον 48 ώρες, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, την περίμετρο και τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων.

Αν η πυρκαγιά έχει φτάσει στο σπίτι μας

 • Δεν εγκαταλείπουμε το κτίριο εκτός αν η διαφυγή μας είναι πλήρως εξασφαλισμένη.
 • Δεν μπαίνουμε μέσα σε αυτοκίνητο. Η πιθανότητα επιβίωσης σε ένα σπίτι κατασκευασμένο από άφλεκτα υλικά είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη σε ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σε καπνούς και φλόγες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments