Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 15/11: Στα 1698 τα νέα κρούσματα – 71 θάνατοι σε μια ημέρα

Κρούσματα σήμερα 15/11: Στα 1698 τα νέα κρούσματα – 71 θάνατοι σε μια ημέρα
Κρούσματα σήμερα 15/11: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν είναι 1698.

Υψηλά παραμένουν και σήμερα τα νέα κρούσματα από κορωνοϊό, σύμφωνα με ό,τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ. Πιο συγκεκριμένα, τα εργαστηριακά κρούσματα της νόσου είναι 1698, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ενώ ο συνολικός αριθμός τους έφτασε τους 74205 και οι νεκροί ανήλθαν στους 1106. Τα παραπάνω στοιχεία μπορείτε να τα δείτε και στο infographic που ακολουθεί:

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1698 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 74205, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες.

Τα 4648 (6.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 19081 (25.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. 392 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 121 (30.9%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 78.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 376 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 71 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1106 θανάτους συνολικά στη χώρα. 451 (40.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σκοπός η «αποσυμπίεση» των ΜΕΘ

Ξεκίνησε η προετοιμασία από την κυβέρνηση για την υποδοχή του εμβολίου, αλλά το βάρος εξακολουθεί να πέφτει στη μείωση των κρουσμάτων και την «αποσυμπίεση» των ΜΕΘ. Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται εξαιρετικά κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας και το… φρένο που πρέπει να μπει στα κρούσματα και την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας εξαρτάται άμεσα από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση.

Όμως, τα καλά νέα από το επιστημονικό μέτωπο σε ό,τι αφορά στα εμβόλια δημιουργούν αισιοδοξία και θέτουν τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και τη διανομή των εμβολίων, αλλά και να καταρτίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού. Το διπλό αυτό σχέδιο τέθηκε επί τάπητος σε κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη την Παρασκευή στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πότε φτάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού σε Ευρώπη και Ελλάδα;

Όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, αυτή τη στιγμή προέχει η διαχείριση της κατάστασης και για αυτό δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, αφού, παρά τα καλά νέα, ο χρόνος που θα μεσολαβήσει ως το εμβόλιο είναι αρκετός και για να κερδηθεί η μάχη με τον κορωνοϊό πρέπει να φτάσουμε όλοι μαζί ασφαλείς έως αυτό το σημείο. Τον χρόνο αυτό, όμως, εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση για να προετοιμάσει τις απαραίτητες υποδομές και τις διαδικασίες για τον εμβολιασμό κατά του φονικού ιού.

Η προμήθεια των εμβολίων θα γίνει βάσει των συμβάσεων που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες και τα εμβόλια θα ξεκινήσουν σταδιακά να φτάνουν στις αρχές του 2021. Συνολικά, η ΕΕ θα προμηθευτεί 1,1 δισεκατομμύρια δόσεις και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 25 εκατομμύρια, διατηρώντας το δικαίωμα να ζητήσει και περισσότερα, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments