Πολιτική

Απαγόρευση συναθροίσεων: Επικοινωνία των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης – Το σχόλιο Πέτσα

Απαγόρευση συναθροίσεων: Επικοινωνία των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης – Το σχόλιο Πέτσα
Απαγόρευση συναθροίσεων: Ο Γιάνης Βαρουφάκης επικοινώνησε σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης ενώ πηγές αναφέρουν ομοίως θα πράξει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πολιτική «θύελλα» έχει ξεσπάσει μετά την απαγόρευση συναθροίσεων αναφορικά με τη 17η Νοεμβρίου που πλησιάζει αλλά φέτος είναι διαφορετικά καθώς οτιδήποτε κάνουμε, μπαίνει κάτω από την «ομπρέλα» του κορωνοϊού.

Χαρακτηριστικό είναι πως σήμερα Κυριακή 15 Νοεμβρίου, επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με δήλωσή του. Όπως εξηγεί ο κ. Βαρουφάκης, «εν όψει του κλίματος διχόνοιας που καλλιεργεί η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, είναι στοιχειώδες δημοκρατικό καθήκον η μεταξύ μας συνεννόηση».

Επίσης, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «ο ξέφρενος κυβερνητικός αυταρχισμός που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα οδηγήσει στην απο-νομιμοποίηση των μέτρων προφύλαξης των πολιτών από αυτήν». Προσθέτει ότι «με βαθιά ανησυχία για αυτές τις εξελίξεις, επικοινωνώ σήμερα με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης».

Επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωση του σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων, ενώ σύμφωνα με κομματικές πηγές, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει αύριο (Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου) επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο σε πανδημία και οικονομία «και προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό «να μην επιμείνει σε έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο». «Είναι αναγκαίο όλοι μας να μπούμε σε καραντίνα. Όχι όμως η δημοκρατία», τονίζει.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ότι το κόμμα, με απόλυτο σεβασμό στις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες, από την πρώτη στιγμή δήλωσε ότι ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Νοέμβρη δεν μπορεί και δε πρέπει να γίνει όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια. Δηλαδή με τη μαζική συμμετοχή πολιτών και την διεξαγωγή της πορείας προς την πρεσβεία των Η.Π.Α. «Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και το αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης μας επιβάλλει να τιμήσουμε την εξέγερση της νεολαίας με διαφορετικούς τρόπους και τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για τη προστασία της δημόσιας υγείας», επισημαίνει.

Τονίζει ότι «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όμως, έχοντας χάσει εντελώς τον έλεγχο τόσο στο ζήτημα της πανδημίας όσο και σε αυτό της οικονομίας, προσπαθεί με αφορμή το Πολυτεχνείο να στήσει ένα τεχνητό σκηνικό έντασης προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις εγκληματικές της ευθύνες για την εξέλιξη της πανδημίας». Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση «κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων» και πως «κάνει τεράστιο λάθος».

Πώς σχολιάζει ο Στέλιος Πέτσας τη στάση των πολιτικών αρχηγών;

«Πόσες αντιφάσεις χωράνε σε μια ανάρτηση; Πολλές, αν διαβάσει κανείς την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Που από τη μια καλεί να μπούμε σε καραντίνα για λόγους δημόσιας υγείας, αλλά από την άλλη προσφέρει κάλυψη σε όσους εμφανίζονται μονίμως αντιδραστικοί αρνητές της πρωτόγνωρης κατάστασης που ζούμε, θεωρώντας ότι μπορούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην τήρηση των νόμων», εκφράζει ο Στέλιος Πέτσας.

Και συμπληρώνει το εξής: «Ότι ο ιός κολλάει παντού αλλά κάνει εξαίρεση στις πορείες, όποτε κι αυτοί πρέπει να εξαιρεθούν από την τήρηση των νόμων που μόνο στόχο έχουν τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. Υπηρέτης δύο αφεντάδων ο κ. Τσίπρας δεν καταλαβαίνει ότι η εποχή τον ξεπέρασε, καθώς οι πολίτες έχουν αντιληφθεί ότι φέτος είναι αλλιώς». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζει πως «όπως δεν παρελάσαμε στις εθνικές μας επετείους, όπως δεν γιορτάσαμε στις εκκλησιές μας το Πάσχα, έτσι και η μεγάλη για τη Δημοκρατία μας επέτειος του Πολυτεχνείου, θα τιμηθεί φέτος χωρίς να γίνει πορεία».

«Είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που τρέφει τον κορωνοϊό», υπογραμμίζει και καταλήγοντας επισημαίνει: «Ατομική ευθύνη και συλλογική ωριμότητα, από όλους, ιδίως από τους πολιτικούς αρχηγούς και τα κόμματα είναι απαραίτητα συστατικά για να βγούμε όρθιοι, όλοι μαζί, και από αυτή την κρίση. Ας επιδείξουν όλοι υπευθυνότητα στην πιο κρίσιμη ώρα αυτής της μάχης. Με τη στάση μας ας βοηθήσουμε γιατρους και νοσηλευτες που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, για να σώσουν ζωές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments