Video

Φλόριντα αλιγάτορας: Τεράστιο ερπετό εισβάλει σε γήπεδο γκολφ

Φλόριντα αλιγάτορας: Τεράστιο ερπετό εισβάλει σε γήπεδο γκολφ
Φλόριντα αλιγάτορας: Ένα τεράστιο ζώο κάνει βόλτες σε γήπεδο γκολφ.

Στην πολιτεία της Φλόριντα οι κάτοικοι είναι συνηθισμένοι να βλέπουν αλιγάτορες, αλλά συνήθως μέσα στο νερό. Το θέαμα του τεράστιου ζώου να κάνει τις βόλτες του σε γήπεδο γκολφ εντυπωσίασε πολλούς. Το μέγεθός του αλιγάτορα μπορεί να είναι και τρομακτικό, ιδίως αν έχεις την τύχη ή την ατυχία να τον δεις από κοντά.

Την περασμένη Τετάρτη, το θηρίο αυτό εισέβαλε στο Valencia Golf & Country Club στη Νάπολη της Φλόριντα, κατά τη διάρκεια της τροπικής καταιγίδας Έτα. Ο συγκεκριμένος αλιγάτορας, μάλιστα, φαίνεται πως έψαχνε για τροφή, οπότε σίγουρα δεν θα ήταν και ευχάριστο να τον πετύχει κάποιος μπροστά του εκείνη την ώρα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:

https://twitter.com/i/status/1326870249363419141

Είναι πραγματικό το βίντεο;

Ο αλιγάτορας αυτός είναι πραγματικά τόσο μεγάλος που πολλοί αναρωτήθηκαν αν ήταν αληθινό το βίντεο που τον κατέγραψε. Για να λυθεί αυτή η απορία, το BBC επιστράτευσε μέχρι και ειδικό στα ερπετά για να αποφανθεί για τη γνησιότητα του βίντεο.

«Όταν είδα για πρώτη φορά αυτόν τον μεγάλο αλιγάτορα να περπατά χαρωπός στο γήπεδο γκολφ, δεν μου έκανε καμία έκπληξη», λέει ο Τζέιμς Νίφονγκ, από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα που είναι αυθεντία στους αλιγάτορες. «Βλέπουμε συνέχεια τόσο μεγάλους αλιγάτορες στη Φλόριντα».

«Νομίζω πως το βίντεο έγινε viral επειδή οι άνθρωποι δεν βλέπουν συνήθως έναν αλιγάτορα να περπατά. Όταν το κοινό βλέπει έναν αλιγάτορα είναι μέσα στο νερό, και βλέπετε μόνο την κορυφή του κεφαλιού και τα μάτια. Όταν βγαίνουν από το νερό βλέπετε πόσο εντυπωσιακό είναι το μέγεθός τους.»

«Όπου υπάρχει νερό στη Φλόριντα υπάρχουν και αλιγάτορες. Από την μικρότερη λακκούβα με νερό, έως τις μεγάλες λίμνες και τους ποταμούς. Οι κροκόδειλοι και οι αλιγάτορες είναι βασικά δεινόσαυροι. Είναι εδώ περίπου 30 εκατομμύρια χρόνια. Ζουν και αυτοί εδώ, είναι οι γείτονές μας και πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους δίνουμε χώρο».

Το σίγουρο είναι ότι ο αλιγάτορας βρέθηκε έξω από τα νερά του και εξαιτίας της καταιγίδας αλλά και των παρεμβάσεων στους χώρους που ζουν τα ερπετά. Οι ανθρώπινες επεμβάσεις στον φυσικό χώρο πρέπει να λαμβάνουν υπόψιν τους τις συνθήκες του περιβάλλοντος και τις ανάγκες επιβίωσης και των υπόλοιπων ειδών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments