Ελλάδα

Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με αποστάσεις στην Τσιμισκή – Ένταση στις φοιτητικές εστίες

Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση με αποστάσεις στην Τσιμισκή – Ένταση στις φοιτητικές εστίες
Πολυτεχνείο Θεσσαλονίκη: Έξω από τις φοιτητικές εστίες σημειώθηκε ένταση με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να έχουν αποκλείσει εδώ και ώρα το κτίριο. Αποκλεισμένο και το ΑΠΘ.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται σε αρκετά σημεία της Θεσσαλονίκης με σκοπό να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις. Αποκλεισμένο βρίσκεται το ΑΠΘ από το πρωί, ενώ ένταση επικράτησε στις φοιτητικές εστίες με ομάδα διαδηλωτών που ήθελαν αν βγουν από το κτίριο.

Αυτήν την ώρα γίνεται συγκέντρωση με αποστάσεις στην Τσιμισκή έξω από το Αμερικανικό προξενείο.

Στην συγκέντρωση συμμετέχουν μέλη του ΠΑΜΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΕΡΦΑ, οργανώσεων της Αριστεράς, εργασιακών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων.

Φοιτητικές εστίες

Κλίμα έντασης επικράτησε νωίρτερα μπροστά από την Ά φοιτητική εστία του ΑΠΘ, όπου συγκεντρώθηκαν περίπου 50 άτομα.  Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης βγήκαν από την Εστίας βρίσκοντας όμως μπροστά τους πολύ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέτρεψαν κάθε ενδεχόμενο κίνησής τους προς τα πανεπιστήμια.

Σύμφωνα με το GRTIMES, μετά από λίγα λεπτά οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν μέσα στις εστίες.

Είναι χαρακτηριστικό πώς στην οδό Εγνατία στην Αγίου Δημητρίου στην 3η Σεπτεμβρίου και στους γύρω δρόμους αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες ελέγχουν από το πρωί τις μετακινήσεις πολιτών και επιτρέπουν την προσέλευση προς το ΑΠΘ μόνο σε όσους εργάζονται στο ίδρυμα η θέλουν να πάνε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο επίσης φυλάσσεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments