Πως Να

Πώς να περάσω καλά στην καραντίνα

Πώς να περάσω καλά στην καραντίνα
Η καραντίνα είναι εδώ, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, και μας «καλεί» να περάσουμε δημιουργικές στιγμές στο σπίτι.

Μέχρι πέρυσι κανείς μας δεν φανταζόταν πως θα χρειαστεί να περάσει ολόκληρες εβδομάδες κλεισμένος σπίτι του πολεμώντας έναν αόρατο εχθρό. Να όμως που η μοίρα τα έφερε αλλιώς ή μάλλον ο κορωνοϊός τα έφερε αλλιώς και για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα πρέπει να περιορίσουμε τις επαφές μας, τις μετακινήσεις μας και να τηρούμε όλα τα μέτρα προστασίας.

Το lockdown λοιπόν, είναι εδώ και κάπως πρέπει να το περάσουμε. Ευχάριστα και ανώδυνα. Αντί να γκρινιάζουμε και να κοιτάζουμε το ταβάνι, μπορούμε να ακολουθήσουμε κάποια από τα παρακάτω tips και να περάσουμε πιο όμορφα τον ατελείωτο χρόνο μας.

Από ταινίες μέχρι γυμναστική και διαδικτυακά μαθήματα:

  • Κάνε χρήση των πιο «ψαγμένων» sites και αναζήτησε ευρωπαϊκές και ιαπωνικές ταινίες από την τελευταία πενταετία. Θα εκπλαγείς από την ποικιλία που υπάρχει.
  • Κάνε τη γυμναστική, έναν σημαντικό σύμμαχο της μοναξιάς σου. Ποιος είπε ότι η προπόνηση γίνεται μόνο σε γυμναστήρια και εκτός σπιτιού; Υπάρχουν άπειρες ασκήσεις που μπορείς να κάνεις από το σπίτι, με τη βοήθεια των ειδικών. Βιντεάκια στο YouTube για workout στο σπίτι και online γυμναστική είναι μόνο μερικοί τρόποι για να συνεχίσεις να ασκείσαι.
  • Θυμήσου πώς είναι να διαβάζεις ένα τέλειο βιβλίο. Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι στα ράφια σου υπάρχουν βιβλία που αγόρασες, αλλά δεν άνοιξες ποτέ. Κατέβασέ τα και άνοιξε την πρώτη σελίδα. Μπορεί η αρχή να είναι δύσκολη, αλλά πολύ σύντομα θα χαθείς στη μαγεία της καλής αφήγησης.
  • Ξεκίνα online courses. Ενδεχομένως θα έχεις βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να παραδεχτείς ότι έχεις μείνει πίσω σε ορισμένα θέματα που αφορούν τη δουλειά ή τις γενικές γνώσεις σου. Και σίγουρα θα έχεις σκεφτεί πολλές φορές «θα ήθελα να ξέρω να ζωγραφίζω/ να κάνω photoshop/ να μαγειρεύω». Μήπως ήρθε η ώρα να τα μάθεις; Ένα απλό google search για Online courses θα σε βοηθήσει να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου και το βιογραφικό σου.

To πιο σημαντικό;

Ξεκουράσου. Βάλε ό,τι να ναι ρούχα, πιάσε τα μαλλιά σου χύμα, άφησε το κινητό, κάνε meditation που δεν έκανες ποτέ. Δες το θετικά αυτό το χρονικό διάστημα να βγει κάτι καλό και παραγωγικό. Είναι μια καλή ευκαιρία να τα βρεις με τον εαυτό σου. Χαλάρωσε και δες τι μπορεί να κάνεις, που ίσως ενοχλεί τους άλλους γύρω σου, να το σταματήσεις ή να το βελτιώσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments