Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφού μάζεψε το πρόστιμο μετά την κατακραυγή ζητάει και τα ρέστα»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Χρυσοχοΐδης αφού μάζεψε το πρόστιμο μετά την κατακραυγή ζητάει και τα ρέστα»
ΣΥΡΙΖΑ: Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με φόντο την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τα βέλη του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ρίχνει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα όσα συνέβησαν στην επέτειο του Πολυτεχνείου και την επιβολή του προστίμου στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι έξω από το Ίδρυμα. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση λοιπόν, χαρακτηρίζει συμπονετικό τον υπουργό και τονίζει ότι “αναγκάστηκε να μαζέψει άρον – άρον το πρόστιμο μετά την κατακραυγή”.

Αναλυτικά:

“Ο συμπονετικός κ. Χρυσοχοΐδης στη χθεσινή του συνέντευξη το βράδυ δεν είπε κουβέντα για την υποτιθέμενη απόφαση να αρθεί το πρόστιμο στη γυναίκα που πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Σήμερα, αφού αναγκάστηκε μετά την κατακραυγή να μαζέψει άρον – άρον το αδιανόητο πρόστιμο, ζητάει και τα ρέστα από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επειδή τόλμησε να επικοινωνήσει χθες το βράδυ μαζί της και να πει το αυτονόητο, ότι πρέπει να ακυρωθεί το πρόστιμο. Αλλά ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρει ο κ. Χρυσοχοΐδης;”.

Υπενθυμίζεται πως χτες ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Μαρία Κιούση, τη γυναίκα που της έκοψαν το πρόστιμο των 300 ευρώ επειδή πήγε να αφήσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο. Η κ. Κιούση εξήγησε στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως εργάζεται δίπλα στο Ίδρυμα και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, θέλησε να αφήσει ένα λουλούδι στο μνημείο, στέλνοντας τον κωδικό 6 στο 13033 λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Μάλιστα, ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα πως κατέθεσε ένσταση για το πρόστιμο που της βεβαιώθηκε, με τον ίδιο να της αναφέρει πως το ελάχιστο που οφείλει να κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι να το ακυρώσει. Εάν αυτό αυτό δεν συμβεί θα πληρώσει συμβολικά το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είπε ο Πρόεδρος.

Η επιβολή του προστίμου και το γεγονός πως η αστυνομία εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της στη γυναίκα αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα να επέμβει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Μιχάλης Καραμαλάκης. Αργά το βράδυ, όταν έλαβε γνώση για το περιστατικό, ζήτησε να μη βεβαιωθεί το πρόστιμο στη γυναίκα και με τη μορφή ένστασης που θα κατατεθεί να μη χρειαστεί να πληρώσει το ποσό.

«Η συμπόνια και η κατανόηση του ΣΥΡΙΖΑ άργησαν πάλι»

Μετά την επικοινωνία του κ. Τσίπρα με τη γυναίκα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ “για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση”. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη”.

«Η απόφαση για την άρση είχε παρθεί και η αυτονόητη έμπρακτη συγνώμη είχε ζητηθεί από χθες το απόγευμα, από την πολιτική και φυσική ηγεσία της αστυνομίας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ώρες αργότερα κι αφού το πρόστιμο είχε αρθεί, έσπευσε να επικοινωνήσει και αυτός μαζί της. Κατόπιν εορτής. Η συμπόνια και η κατανόησή του άργησαν πάλι.

Για ένα θέμα που είχε λυθεί έσπευσε σε μικροκομματική εκμετάλλευση. Οι αστυνομικές δυνάμεις διευκόλυναν δεκάδες πολίτες να πάνε και να καταθέσουν στεφάνια ή λουλούδια στην πύλη του Πολυτεχνείου, παρά την απαγόρευση» ήταν η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments