Διεθνή

ΠΟΥ κορωνοϊός: Το 81% των νέων θανάτων σημειώνεται στην Ευρώπη και Αμερική

ΠΟΥ κορωνοϊός: Το 81% των νέων θανάτων σημειώνεται στην Ευρώπη και Αμερική
ΠΟΥ κορωνοϊός: Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται κατά σχεδόν 4 εκ. μέσα στις τελευταίες εβδομάδες

Τουλάχιστον 53,7 εκ. κρούσματα και 1,3 εκ. θάνατοι καταγράφονται παγκοσμίως σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα αριθμητικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Έτσι, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παγκοσμίως συνεχίζει να αυξάνεται κατά σχεδόν 4 εκ. μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, ενώ ο αριθμός των νέων θανάτων αυξάνεται παγκοσμίως κατά 11%, με σχεδόν 60.000 νέους θανάτους, εκ των οποίων το 81% σημειώθηκε στην Ευρώπη και την Αμερική. Ειδικά στην Ευρώπη την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 29.043 νέοι θάνατοι ή το 46% των θανάτων παγκοσμίως.

Επιπλέον αν και η Ευρώπη συνεχίζει να αναφέρει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων παγκοσμίως, παρατηρείται ήδη μια σταδιακή πτώση των κρουσμάτων της τάξεως του 10% μετά την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων με παράλληλη ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Συνολικά η Ευρώπη από την αρχή της πανδημίας καταγράφει 15.047.248 κρούσματα κορωνοϊού. Οι χώρες που ανέφεραν την τελευταία εβδομάδα τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων ήταν η Ιταλία, η Γαλλία, η Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Ρωσική Ομοσπονδία, Γερμανία, Ισπανία, Ουκρανία, Ρουμανία και Αυστρία. Από αυτές τις δέκα χώρες, η Αυστρία ανέφερε απότομη αύξηση κρουσμάτων η οποία ήταν κατά 30% υψηλότερη σε σύγκριση με προηγούμενη εβδομάδα.

Χώρες με τα υψηλότερα εβδομαδιαία ποσοστά θνησιμότητας, άνω των 60 θανάτων

Οι χώρες με τα υψηλότερα εβδομαδιαία ποσοστά θνησιμότητας, άνω των 60 θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμού, ήταν η Τσεχία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Βέλγιο, η Βόρεια Μακεδονία, η Αρμενία, η Ουγγαρία, η Βουλγαρία, η Πολωνία, η Γαλλία, η Κροατία και το Μαυροβούνιο. Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν η πρώτη χώρα στην περιοχή κατέγραψε πάνω από 50.000 αθροιστικούς θανάτους. Απότομη αύξηση των κρουσμάτων κατά 41% σημειώθηκε όμως την τελευταία εβδομάδα και στην αμερικανική ήπειρο, ενώ αύξηση των κρουσμάτων αναφέρουν και οι περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, της Αφρικής και του Δυτικού Ειρηνικού. Η Νοτιοανατολική Ασία, από την άλλη πλευρά, ανέφερε μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων και των νέων θανάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments