Οικονομία

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Τότε θα γίνει η καταβολή του

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Τότε θα γίνει η καταβολή του
Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Τα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας.

Στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στο πότε αυτό θα καταβληθεί στους 482.335 δικαιούχους αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος όπως ανακοίνωσε το πρωί θα δοθεί το διπλάσιο ποσό. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον “Θέμα 104,6” διευκρίνισε ότι η καταβολή θα γίνει στις 30 Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι τα ποσά θα πιστωθούν κατευθείαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως είπε ο υπουργός αυτοί που βρίσκονται σε αναστολή ή έχουν πληγεί από την πανδημία, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη είναι οι εργαζόμενοι που οι επιχειρήσεις που τους απασχολούν έκλεισαν με κρατική εντολή και έχουν παρθεί τα στοιχεία τους μέσω της Εργάνη. Παρότι, έχουν εξαγγείλει να πληρωθούν μέχρι τις 31/12, επιδίωξη είναι να γίνει η πληρωμή έως 3/12.

Η δεύτερη κατηγορία, αφορά όσους οι ΚΑΔ πλήττονται αλλά παραμένουν ανοιχτά τα καταστήματα τους και σε αναστολή οι εργαζόμενοι. Για αυτούς τους εργαζόμενους, τα στοιχειά θα συλλεχθούν έως τις 7 Δεκεμβρίου. Ο προγραμματισμός έλεγε να γίνουν οι πληρωμές έως τέλος του Δεκεμβρίου, επιδίωξη όμως είναι έως τις 21 Δεκεμβρίου.

Επίσης, ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε στον τρόπο καταβολής και τους δικαιούχους του έκτακτου βοηθήματος και των άλλων επιδομάτων ενόψει των Χριστουγέννων, ενώ επιβεβαίωσε ότι οι εκκρεμείς αιτήσεις για κύριες συντάξεις αυξήθηκαν τον τελευταίο χρόνο κατά 10%, εξαιτίας όμως των «κρυφών συντάξεων» που άφησε σε τσουβάλια, όπως είπε, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και λόγω του lockdown.

Στη συνέχεια ο υπουργός μίλησε για τα αναδρομικά όσων απεβίωσαν.

Όπως είπε πρόκειται για 172.122 δικαιούχους που οφείλουν να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην πλατφόρμα. “Η υποβολή της αίτησης είναι αναγκαία. Επειδή πρόκειται για κληρονομικό δικαίωμα, ο νόμος προβλέπει αυτή τη διαδικασία. Άλλο δικαιούχος σύνταξης και άλλος δικαιούχος αναδρομικών, η απευθείας πίστωση του ποσού θα ήταν παράνομη» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Αναφορικά με τις εκκρεμείς συντάξεις ο υπουργός σημείωσε ότι με το νέο σύστημα ΑΤΛΑΣ, θα υπάρχει πλήρης εικόνα και διαφάνεια για όλο το θέμα. “Υπάρχουν 133.354 ληξιπρόθεσμες αιτήσεις κύριων συντάξεων, αυξημένες κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Τους τελευταίους μήνες βγήκαν πλέον των 21.000 συντάξεων περισσότερες από πέρυσι” κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments