Πως Να

Πώς να μην σπάνε τα νύχια μου

Πώς να μην σπάνε τα νύχια μου
Σπασμένα νύχια: Τώρα που είμαστε σε lockdown, είναι αναμενόμενο ο καθένας να περιποιείται τον εαυτό του ολομόναχος, χωρίς τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία.

Τα νύχια που σπάνε είναι ο μόνιμος εχθρός του μανικιούρ και ένας καθημερινός «πονοκέφαλος» για πολύ κόσμο. Τώρα που μένουμε στο σπίτι και και όποια κάνουμε περισσότερες δουλειές εντός της οικίας μας, μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μια λάθος κίνηση κατά το πλύσιμο των πιάτων ή κατά την πληκτρολόγηση στον υπολογιστή λόγω της τηλεργασίας.

Στην πραγματικότητα όμως, τα σπασμένα νύχια δεν σχετίζονται με τις δουλειές που γίνονται, γιατί είναι σύνηθες, ακόμα κι αν δεν κάνατε τίποτα, πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήγατε. Πώς θα γίνει όμως να απαλλαχτείτε από αυτόν τον «εφιάλτη»;

Γιατί σπάνε τα νύχια;

Κακή διατροφή και ελλιπής ενυδάτωση

Δεν επηρεάζουν μόνο την υγεία, αλλά αποτελούν και ένα από τα βασικότερα αίτια που προκαλούν το σπάσιμο και το ξεφλούδισμα των νυχιών. Η έλλειψη των απαραίτητων βιταμινών και ιχνοστοιχείων κάνει τα νύχια εύθραυστα. Για αυτό τόσο ο σίδηρος όσο και το κάλιο δεν πρέπει να λείπουν από τον ανθρώπινο οργανισμό σας. Και πέρα από τη χρήση κρέμας χεριών μετά από έντονη χρήση νερού και καθαριστικών προϊόντων που αφυδατώνουν το δέρμα, η κατανάλωση πολλών φρούτων και υγρών, όπως νερό και χυμοί, θα διατηρήσει την απαραίτητη υγρασία στα νύχια σας. Αυτό βοηθάει επίσης, στην υγιή ανάπτυξη και ενδυνάμωση τους.

Δουλειές στο σπίτι χωρίς προστασία

Μην ξεχνάτε, ότι εκτός από το συχνό βάψιμο που επηρεάζει την υγεία των νυχιών, παίζει ρόλο και ότι δεν φοράτε γάντια όταν τα χέρια σας έρχονται σε επαφή με απορρυπαντικά και χημικά προϊόντα, καθώς τα συστατικά που περιέχουν αφυδατώνουν και ξηραίνουν τα νύχια. Επίσης, το συνεχές πλύσιμο των χεριών και ιδιαίτερα με ζεστό νερό είναι μια ακόμη αιτία αφυδάτωσης που οδηγεί σε εύθραυστα νύχια.

Θέμα υγείας

Μια κακή ρύθμιση του θυροειδή αδένα μπορεί να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στον οργανισμό. Και ένα από αυτά είναι και τα αδύναμα νύχια που σπάνε εύκολα. Για αυτό, σε περίπτωση που έχετε κάποιο πρόβλημα με τον θυροειδή και δείτε τα νύχια σας να ξεφλουδίζουν και να είναι μαλακά, ίσως είναι καλή ιδέα να επισκεφθείτε προληπτικά τον ενδοκρινολόγο σας.

Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τα σπασμένα νύχια;

Πέρα από τα αίτια που τα κάνουν μαλακά και αδύναμα, υπάρχουν και κάποια μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να έχετε πάντα υγιή και γερά νύχια. Για παράδειγμα, όταν βάζετε κρέμα χεριών, φροντίστε να ενυδατώνετε καλά τα πετσάκια και τα νύχια, τρίβοντας τα σημεία αυτά.

Παράλληλα, τα γάντια είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος όταν έχει κρύο. Και αν θέλετε να τα περιποιηθείτε μόνος σας, η επιλογή του ιδανικού σχήματος είναι εξίσου σημαντική και επενδύστε σε ειδικά μανό που αποτρέπουν το ξεφλούδισμα. Επιπλέον, αντιμετωπίστε τα κίτρινα νύχια με λεμόνι, το οποίο έχει λευκαντικές ιδιότητες και διατηρεί τα νύχια υγιή και όμορφα.

Τέλος, σε περίπτωση που τα νύχια σας ξεφλουδίζουν, αποφύγετε να τραβήξετε τις στρώσεις καθώς αυτή η κίνηση καταστρέφει και άλλα σημεία του νυχιού που είναι υγιή. Και προσοχή γιατί δεν πρέπει να τα τρίψετε πολύ καθώς υπάρχει κίνδυνος να γίνουν υπερβολικά λεπτά και αδύναμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments