Ελλάδα

Κορωνοϊός γηροκομείο: Συναγερμός σε οίκο ευγηρίας στην Νίκαια – Θετικοί 5 ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη

Κορωνοϊός γηροκομείο: Συναγερμός σε οίκο ευγηρίας στην Νίκαια – Θετικοί 5 ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη
Κορωνοϊός γηροκομείο: Ο οίκος ευγηρίας στην Νίκαια είναι η δέκατη περίπτωση μόλυνσης από τον νέο ιό σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Συναγερμός έχει σημάνει σε γηροκομείο της Νίκαιας, καθώς εντοπίστηκαν έξι κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των 39 ηλικιωμένων που φιλοξενούνται εκεί. Πιο συγκεκριμένα, τις προηγούμενες μέρες κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε δειγματοληπτικά έλεγχο στο γηροκομείο «Μέλαθρον» στη Νίκαια σε 25 άτομα, μεταξύ των οποίων 14 εργαζόμενους και 11 ηλικιωμένους.

Το αποτέλεσμα των τεστ ήταν αρνητικό, ωστόσο μία ημέρα μετά ένας ηλικιωμένους ανέβασε πυρετό. Ακολούθησε νέος κύκλος τεστ, από τα οποία διαγνώστηκαν έξι θετικά κρούσματα, εκ των οποίων πέντε ηλικιωμένοι και μία εργαζόμενη. Οι ηλικιωμένοι που διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μεταφέρονται σε νοσοκομεία -ήδη δύο από αυτούς έχουν μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο νοσοκομείο – ενώ οι εργαζόμενη θα παραμείνει σε καραντίνα σπίτι.

Η δέκατη περίπτωση

Ο οίκος ευγηρίας στη Νίκαια είναι η δέκατη περίπτωση μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό στη χώρα, από την αρχή της πανδημίας, σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων που κατά πως φαίνεται, πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλη δομή.  Είχαν προηγηθεί ένας οίκος ευγηρίας στη γλυφάδα, η κλινική «Ταξιάρχαι» στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη, με δεκάδες θανάτους. Κρούσματα καταγράφηκαν επίσης σε μονάδες στον Άγιο Παντελεήμονα, το Μαρούσι, το Μοσχάτο, τα Ιωάννινα, την «Εστία Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε ακόμη ένα γηροκομείο στη Νέα Μάκρη.

Τα τελευταία στοιχεία

Την Παρασκευή ανακοινώθηκαν 2.581 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 38 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 87.812, εκ των οποίων το 53.5% άνδρες. Τα 4.766 (5.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 22.295 (25.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments