Τεχνολογία

TikTok ΗΠΑ: Δόθηκε παράταση – Μέχρι πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία

TikTok ΗΠΑ: Δόθηκε παράταση – Μέχρι πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία
TikTok ΗΠΑ: Άλλη μια «πνοή ζωής» για την εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Το TikTok είναι μια εφαρμογή για iOS και Android, η οποία επιτρέπει τη δημιουργία και κοινοποίηση μικρών κωμικών και μη βίντεο. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε το 2017 από την ByteDance, για αγορές εκτός της Κίνας. Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 η ByteDance είχε ξεκινήσει την εφαρμογή Douyin για τους χρήστες στην Κίνα.

Το TikTok και το Douyin είναι αδελφές εφαρμογές, αλλά τρέχουν σε διαφορετικούς διακομιστές προκειμένου η δεύτερη να είναι συμβατή με τους κανονισμούς λογοκρισίας στην Κίνα. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μουσική και βίντεο σύντομης διαρκείας ενώ χρησιμοποιείται από εκατομμύρια άτομα στην Ασία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες του κόσμου.

Το TikTok δεν είναι διαθέσιμο στην Κίνα και οι διακομιστές της εφαρμογής είναι εγκατεστημένοι σε χώρες όπου η εφαρμογή είναι διαθέσιμη. Πρόβλημα όμως, είχε προκύψει τους τελευταίους μήνες όταν ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για ζήτημα εθνικής ασφάλειας μιλώντας για μπλόκο στην εφαρμογή. Αυτό το… βέτο ρυθμίστηκε καθώς οι αρμόδιες αρχές όρισαν να ληφθεί η απόφαση το φθινόπωρο του 2020.

Αλλά ήταν περίοδος εκλογών για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μετά τη μετέωρη κατάσταση του TikTok στις ΗΠΑ ελέω των εκλογών, υπήρξαν νεότερα από αυτό το «μέτωπο». Για αυτό σύμφωνα με τις πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε μια παράταση 15 ημερών για να ολοκληρώσει το TikTok τη συμφωνία με την Oracle και την Walmart.

Μέχρι πότε πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία;

Η νέα καταληκτική ημερομηνία λοιπόν, είναι η 27η Νοεμβρίου, μετά τη λήξη της οποίας το TikTok θα απαγορευτεί στις ΗΠΑ αν η συμφωνία δεν έχει εγκριθεί από την κυβέρνηση. Η διαταγή του Προέδρου της 14ης Αυγούστου απαιτεί από την ByteDance και το TikTok να πάρουν συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπίσουν τα ρίσκα εθνικής ασφάλειας που προκύπτουν από την απόκτηση της εφαρμογής από την ByteDance. Η CFIUS έδωσε μία παράταση 15 ημερών στην εταιρεία από την αρχική προθεσμία της 12ης Νοεμβρίου.

Αυτή η παράταση θα προσφέρει τόσο στα μέρη όσο και στην Επιτροπή επιπλέον χρόνο για να βρουν μία λύση με τρόπο συμβατό με τη διαταγή. Σημειώνεται πως η διαταγή του Προέδρου της 6ης Αυγούστου είναι διαφορετική από αυτήν της 14ης Αυγούστου που απευθύνεται σε θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, απαγορεύοντας συγκεκριμένες συναλλαγές με την ByteDance ή με θυγατρικές της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments