Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Ελπίδες και προσμονή μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ

Εμβόλιο Pfizer: Ελπίδες και προσμονή μετά την υπογραφή της συμφωνίας ΕΕ
Εμβόλιο Pfizer: Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, μίλησε για μία ιστορική ημέρα και επισήμανε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα 95%, τονίζοντας πως αντίστοιχα αιτήματα έγκρισης έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται σε όλο τον κόσμο.

Ισχυρές ελπίδες για την αντιμετώπιση της πανδημίας δημιουργούν οι εξελίξεις από το μέτωπο των εμβολίων, την ώρα που η διασπορά και οι επιπτώσεις του κορωνοϊού παραμένουν δραματικές, με τις αρχές να λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα.

Ένα βήμα πριν την κυκλοφορία του εμβολίου τους βρίσκονται οι φαρμακοβιομηχανίες Rfizer και Biontech, καθώς ζήτησαν την κατεπείγουσα έγκρισή του από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων, και έγιναν οι πρώτες εταιρείες που καταθέτουν σχετικό αίτημα στις ΗΠΑ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Αλβέρτος Μπουρλά, μίλησε για μία ιστορική ημέρα και επισήμανε ότι το υποψήφιο εμβόλιο έχει επιδείξει αποτελεσματικότητα 95%, τονίζοντας πως αντίστοιχα αιτήματα έγκρισης έχουν ξεκινήσει να υποβάλλονται σε όλο τον κόσμο.

«Είναι μια ιστορική ημέρα, μια ιστορική ημέρα για την επιστήμη και για όλους εμάς»

«Είναι μια ιστορική ημέρα, μια ιστορική ημέρα για την επιστήμη και για όλους εμάς. Χρειάστηκαν μόλις 248 ημέρες για να φτάσουμε, από την ημέρα που ανακοινώσαμε το σχέδιό μας να συνεργαστούμε με την BioNTech. Λειτουργήσαμε με ασυνήθιστη ταχύτητα στο πρόγραμμα κλινικής ανάπτυξης, από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι την υποβολή του αιτήματος στις ρυθμιστικές αρχές, επικεντρωνόμενοι πάντα στην ασφάλεια», ανέφερε στο μήνυμά του ο ελληνικής καταγωγής Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Η ΕΕ γνωστοποίησε πως υπέγραψε συμφωνία με τις εταιρείες Rfizer και Biontech για να εξασφαλίσει ένα από τα πολλά υποσχόμενα μελλοντικά εμβόλια κατά του κορωνοϊού, σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το ευρωπαϊκό μπλοκ έχει υπογράψει 5 σχετικά συμβόλαια και έχει διασφαλίσει 1,2 δισ. δόσεις εμβολίων προκειμένου να παράσχει σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία.

Την υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα στην ΕΕ και την BioNTech/Pfizer για τη διάθεση του εμβολίου για την Covid-19, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Twitter η Επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου. «Αυτή η 5η συμφωνία είναι άλλο ένα ορόσημο στις προσπάθειές μας να παράσχουμε σε όλους τους πολίτες έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο για να αντιμετωπιστεί η πανδημία», τόνισε η Επίτροπος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments