Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύσκολα και τα επόμενα 24ωρα αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Δύσκολα και τα επόμενα 24ωρα αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα
Κορωνοϊός Ελλάδα: Μακρινό το ενδεχόμενο για άρση του lockdown την 30η Νοεμβρίου – Τι θα γίνει με τα σχολεία.

Η εβδομάδα που ξεκινά κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για την έκβαση της μάχης που δίνει η χώρα μας απέναντι στον κορωνοϊό. Το πρόσφατο αρνητικό ρεκόρ θανάτων σε μία μέρα (108 άτομα, και ο διαρκώς αυξανόμενος αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ (522 άτομα) σοκάρουν τους πολίτες και υποχρεώνουν τους ειδικούς σε αναθεωρήσεις των εκτιμήσεων και των συστάσεων τους προς την κυβέρνηση, η οποία θεωρείται βέβαιο πως θα ανακοινώσει παράταση τoυ lockdown.

Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι ότι από την ημέρα που ξεκίνησε το lockdown μέχρι και το Σάββατο 21 Νοεμβρίου έχουν καταγραφεί σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 815 θάνατοι στη χώρα μας.  Ο καθηγητής και διευθυντής του εργαστηρίου Νανοτεχνολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέργιος Λογοθετίδης δήλωσε πως την άλλη εβδομάδα θα ξεκινήσει η πτώση σε νεκρούς και διασωληνωμένους, ενώ τόνισε την ανάγκη να μένουμε μακριά από καπνιστές, καθώς ο καπνός περνάει από κάθε είδους μάσκα. Μιλώντας στο Open και στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» υπογράμμισε ότι την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσει η πτώση, ενώ όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη όπου το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όριά του, ανέφερε ότι προς το τέλος της εβδομάδας θα σημειωθεί η κορύφωση.

Σχολιάζοντας την ενδεχόμενη άρση των περιοριστικών μέτρων, τόνισε ότι η κορύφωση στις λοιμώξεις έχει περάσει αλλά θέλει χρόνο να μειωθούν τα νούμερα και ειδικά για τη Θεσσαλονίκη σημείωσε ότι θα χρειαστεί 1,5 μήνας. «Το lockdown θα παραταθεί τουλάχιστον για μια εβδομάδα, στη Θεσσαλονίκη περισσότερο. Τα Χριστούγεννά μας θα είναι κλειστά» είπε χαρακτηριστικά. Πάντως, όταν οι ειδικοί δώσουν το πράσινο φως, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν πρώτα τα δημοτικά σχολεία, ενώ οι ημερομηνίες που έχουν πέσει στο τραπέζι για το άνοιγμα σύμφωνα με το Open TV, είναι η 7η ή 14η Δεκεμβρίου.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων. Σε κάθε περίπτωση, αν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που διαφαίνεται ως επικρατέστερο αυτή τη στιγμή, τότε στις 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία και πιθανότατα Γυμνάσια και Λύκεια θα επαναλειτουργήσουν μαζί με τα εμπορικά καταστήματα μία εβδομάδα αργότερα – πρακτικά, δηλαδή, θα παραμείνουν ανοικτά λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων μόνο για μία εβδομάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments