Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ για παραβάσεις μέτρων κατά

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ για παραβάσεις μέτρων κατά
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Έχουν ξεπεράσει τις 70.000 ευρώ τα πρόστιμα από τις παραβάσεις των περιοριστικών μέτρων.

Πρόστιμα άνω των 70.000 ευρώ έχουν επιβληθεί από την περασμένη άνοιξη μέχρι σήμερα από τα κλιμάκια της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, που κατέγραψαν ρεκόρ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις που αφορούν τη Δημοτική Αστυνομία, Δημήτρη Δαγκλή, «με μόλις 83 στελέχη στο δυναμικό της και επιφορτισμένη με σειρά άλλων αρμοδιοτήτων», η δημοτική αστυνομία, από την περασμένη Άνοιξη, διενήργησε 33.264 ελέγχους.

Από αυτούς, οι 21.692 αφορούσαν την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, οι 9.897 τη χρήση μάσκας και οι 1.675 την τήρηση των μέτρων από τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος. «Η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης», σχολιάζει ο κ. Δαγκλής.

Παράλληλα διευκρινίζει ότι στους 33.264 ελέγχους και τα πρόστιμα, συνολικού ύψους 70.000 ευρώ, δεν συνυπολογίζονται περαιτέρω έλεγχοι και βεβαιωθείσες παραβάσεις από τα μικτά κλιμάκια που συγκροτήθηκαν υπό την εποπτεία της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) μαζί με την Ελληνική Αστυνομία και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Ασφυξία στις ΜΕΘ

Σε απελπιστική κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται η Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, αφού η διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζεται με ταχύτατους ρυθμούς. Οι ειδικοί απευθύνουν καθημερινές εκκλήσεις για αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας στους πολίτες και προσδοκούν για τη μέρα που η καμπύλη του θανάτου θα παρουσιάσει σαφή κάμψη.

Η διευθύντρια της Πνευμονολογικής κλινικής του «Σωτηρία», Μίνα Γκάγκα μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του Mega αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. «Ο κόσμος να βγαίνει έξω για τα απολύτως απαραίτητα», τόνισε χαρακτηριστικά. Όπως υπογράμμισε η κυρία Γκάγκα, καθώς οι νοσηλείες ασθενών ακολουθούν τα κρούσματα με διαφορά φάσης μίας έως δύο εβδομάδων, τα νοσοκομεία θα εξακολουθούν να είναι «φορτωμένα» για άλλες τουλάχιστον 15 μέρες. svg%3E

Για την αύξηση των κρουσμάτων σε νεαρές ηλικίες, τόνισε ότι αυτό συμβαδίζει με τη συνολική αύξηση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα στο β’ κύμα της πανδημίας. Για τις απώλειες νέων ανθρώπων και μάλιστα χωρίς υποκείμενα νοσήματα είπε: «Χάνουμε νέο κόσμο και πρέπει να καταλάβουμε ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα». Σημειώνεται ότι 28χρονη, θετική στον κορωνοϊό, από την Κοζάνη μεταφέρθηκε εσπευσμένα σήμερα το πρωί στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης καθώς η υγεία της επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο.

Για την εξέλιξη της πανδημίας στη βόρεια Ελλάδα, σημείωσε ότι πρέπει «να φροντίσουμε να αποφύγουμε εντελώς τις επαφές ώστε να σταματήσει η διαμόλυνση που είναι πολύ υψηλότερη στη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα σε σχέση με την Αθήνα». Όπως εξήγησε, οι πολίτες θα πρέπει να βγαίνουν από το σπίτι τους για τα απολύτως απαραίτητα, να κρατούν αποστάσεις και να φορούν απαραιτήτως τη μάσκα. Ακόμη και όσοι χρειάζεται πηγαίνουν στην εργασία τους ή όσοι κάνουν δουλειές εκτός σπιτιού πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα ευλαβικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments