Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 23/11: 1388 κρούσματα – 84 θάνατοι και 549 διασωληνωμένοι

Κρούσματα σήμερα 23/11: 1388 κρούσματα – 84 θάνατοι και 549 διασωληνωμένοι
Κρούσματα σήμερα 23/11: Άλλες 1388 νέες μολύνσεις. Ανησυχητική αύξηση των διασωληνωμένων.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Στους 549 είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε τα κρούσματα και τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 1388 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 93006, εκ των οποίων το 53.3% άνδρες.

4823 (5.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 23998 (25.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

549 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 151 (27.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 482 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 84 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1714 θανάτους συνολικά στη χώρα. 678 (39.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σίγουρη η παράταση του lockdown

Ρεπορτάζ της εφημερίδας τα ΝΕΑ αναφέρεται στο ποια είναι τα σχέδια της κυβέρνησης από εδώ και πέρα για τη διαχείριση του κορωνοϊού. Η καθημερινή εφημερίδα αναφέρει ότι η κυβέρνηση μπροστά σε ένα νέο στοίχημα 14 ημερών αναμένεται να προτάξει ως κεντρικό μήνυμα τη δραματική έκκληση των επιστημόνων «έξω μόνο για τα απαραίτητα», αλλά και να βγάλει από τη φαρέτρα τα τελευταία της «όπλα»: Επιτάξεις ιδιωτικών εγκαταστάσεων, κινητοποίηση του Στρατού, ελεγκτικό «τείχος» στα σύνορα και τις επιδημιολογικά φορτισμένες περιοχές με μπαράζ επιχειρήσεων από ΕΛ.ΑΣ., Δημοτική Αστυνομία, Εθνική Αρχή Διαφάνειας, Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς και Λιμενικό καθώς και σχέδια διακομιδών με τρένα και αεροσκάφη.

Όπως όλα δείχνουν η παράταση του lockdown, θεωρείται δεδομένη (οι ειδικοί εισηγούνται παράταση τουλάχιστον για μία εβδομάδα) ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει αν θα είναι για μία εβδομάδα ή περισσότερο.

Αυτό που θα κρίνει το πόσο θα διαρκέσει τελικά η καραντίνα, είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα στο τέλος της εβδομάδας, σύμφωνα με την Ελένη Γιαμαρέλλου, καθηγήτρια Παθολογίας, Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας.

«Θα φτάσει τις 10 Δεκέμβρη, τα μέσα Δεκέμβρη; Εξαρτάται από τους αριθμούς και τους επιδημιολόγους. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε εντάξει όμως. Θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκα μέσα έξω, να αποφεύγουμε τους συγχρωτισμούς. Έχουμε ελπίδα να τα καταφέρουμε. Όλα θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία στο τέλος αυτής της εβδομάδας», είπε.

Επανέλαβε, μάλιστα, ότι για να γίνει χαλάρωση και «όχι κατάργηση» του lockdown, τα κρούσματα σε όλη τη χώρα πρέπει να είναι 500. Παράλληλα, χαρακτήρισε ως πιθανό το σενάριο να ισχύσουν πιο αυστηρά μέτρα στη Bόρεια Ελλάδα λόγω της σφοδρότητας με την οποία πλήττεται από τον κορωνοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments