Ελλάδα

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή – Τήρηση των μέτρων σε όλη την επικράτεια

Μαγιορκίνης ενημέρωση: Η κατάσταση παραμένει εξαιρετικά σοβαρή – Τήρηση των μέτρων σε όλη την επικράτεια
Μαγιορκίνης ενημέρωση: Για την πορεία της πανδημίας μίλησε ο λοιμωξιολόγος και συστήνει την προσοχή σε όλη την επικράτεια, καθώς ο ιός μπορεί να εξαπλωθεί παντού.

Την ενημέρωση ξεκίνησε η Βάνα Παπαευαγγέλου που ανέφερε ότι η πίεση στο ΕΣΥ είναι ασφυκτική.  Στο 99% η πληρότητα των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ στην Αττική φτάνει πάνω από το 80%. Η συνάθροιση σε σπίτια φέρνει αύξηση στα κρούσματα, ανέφερε η κ. Παπαευαγγέλου και σύστησε σε όλους να είναι προσεκτικοί και ιδίως στις ευπαθείς ομάδες.

Ο κορωνοϊός επηρεάζει και τα άτομα κάτω των 65 ετών. Αυτό που πρέπει να προσέξουν οι νεότεροι είναι ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για νοσηλεία στο ΕΣΥ και άρα χρειάζεται να προσέξουν ώστε να μην νοσήσουν. Σήμερα έχουμε 14 νέους ανθρώπους διασωληνωμένους.

Πρόσθεσε ότι ακόμα και η Γερμανία με το ισχυρότερο σύστημα υγείας της Ευρώπης έφτασε σε σημείο κορεσμού. Το εμβόλιο δε θα κάνει ουσιαστική διαφορά μέχρι να μπορέσει να εμβολιαστεί σημαντικό ποσοστό συνανθρώπων μας.

Ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πανδημία είναι να τηρηθούν τα μέτρα από όλους. Τα μέτρα πρέπει να είναι πολλά και σε πολλά επίπεδα ώστε να περιοριστεί η πανδημία. Το σημαντικότερο μέτρο είναι η χρήση της μάσκας.

Σχετικά με την κατάσταση του ΕΣΥ επεσήμανε ότι οι εισαγωγές είναι περίπου 400 την ημέρα και άρα πρέπει να κάνουμε προσπάθεια να τις σταθεροποιήσουμε και να τις μειώσουμε.

Τι ανέφερε ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε με αναφορά στην παγκόσμια κατάσταση. Όπως είπε υπάρχουν ενδείξεις μείωσης σε όλο τον κόσμο, και το ίδιο φαίνεται να ισχύει και στην Ελλάδα. Το φορτίο παραμένει εξαιρετικά βαρύ στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη.

Ο καθηγητής τόνισε την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα σε όλη την επικράτεια, ακόμα και εκεί που υπάρχει προς το παρόν χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο. Χρειάζεται πιστή τήρηση των μέτρων, χρήση της μάσκας παντού και περιορισμό των κοινωνικών επαφών.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά νέα από το εμβόλιο της Οξφόρδης, ωστόσο επεσήμανε ότι υπάρχει δρόμος ακόμα.

Δείτε live την ενημέρωση:

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.388 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο. Στους 549 είναι οι διασωληνωμένοι, ενώ 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε τα κρούσματα και τους θανάτους από την αρχή της πανδημίας. svg%3E

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments