Ελλάδα

Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα

Στις 7 Δεκεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα
Σχολεία κορωνοϊός: Από την εκπαίδευση θα ξεκινήσει η σταδιακή άρση του lockdown.

Ο αριθμός των κρουσμάτων πέφτει τις τελευταίες μέρες παρόλο που τα νούμερα των διασωληνωμένων και των νεκρών από κορωνοϊό παραμένουν στα ύψη. Το lockdown που ήταν να λήξει στο τέλος Νοεμβρίου είναι δεδομένο ότι θα πάρει παράταση, όμως, αν όλα πάνε καλά στη συνέχεια θα υπάρχει σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, με πρώτη την εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το MEGA, η κυβέρνηση έχει στο τραπέζι το σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αυτό είναι το σχέδιο που θα εφαρμοστεί, εφόσον δεν υπάρξουν δραματικές ανατροπές εντός των επόμενων 2-3 ημερών.

Το κλείσιμο των σχολείων έγινε στο πλαίσιο προσπάθειας γενικότερου lockdown στη χώρα. Οι επιδημιολόγοι θεώρησαν ότι πρέπει να κλείσουν τα σχολεία για να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων, αν και μέσα στα σχολεία η διασπορά παρέμενε πολύ χαμηλή, ανάμεσα στους μαθητές.

Τα σχολεία αναμένεται να λειτουργήσουν έως την ημερομηνία που θα κλείσουν για τις διακοπές των Χριστουγέννων, η οποία όμως δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή. Ακόμα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA, στα σχολεία αναμένεται να γίνονται σε σταθερή βάση χιλιάδες τεστ, ούτως ώστε να φαίνεται το ιικό φορτίο που υπάρχει ανάμεσα στους μαθητές.

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Τι δήλωσε νωρίτερα σήμερα η υπουργός Παιδείας

Πάντως η Νίκη Κεαραμέως σε δηλώσεις της σήμερα δεν έκανε κάποια αναφορά σε ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων. Καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής για το πώς θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα σχολεία μετά τις 30 Νοεμβρίου, είπε η υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση.

«Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια σχετική ανακοίνωση για την επαναλειτουργία των σχολείων», είπε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι «ό,τι έχει να κάνει με τις δομές εκπαίδευσης και την επαναλειτουργία τους παρακολουθείται καθημερινά από την επιτροπή των ειδικών».

Όπως είπε, όταν θα υπάρχει η σχετική εισήγηση των ειδικών και η σχετική απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτές θα ανακοινωθούν.

Υπενθυμίζεται, ότι με σχετική κυβερνητική απόφαση, η δια ζώσης λειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων (εκτός των δομών Ειδικής Αγωγής) έχει ανασταλεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments