Οικονομία

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Τότε θα γίνει η καταβολή τους για κάθε Ταμείο

Συντάξεις Δεκεμβρίου: Τότε θα γίνει η καταβολή τους για κάθε Ταμείο
Συντάξεις Δεκεμβρίου: Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των δικαιούχων.

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου. Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, εγκρίθηκε η αρ. 408/37/05-11-2020 απόφαση του ΔΣ του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), σύμφωνα με την οποία οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις για τον μήνα Δεκεμβρίο θα καταβληθούν στις 24, 25, 26 και 27 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά, όσες προέρχονται:

  • από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, θα καταβληθούν στις 24 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τρίτη,
  • από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ και ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8, θα καταβληθούν στις 25 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη,
  • από τους τέως ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 26 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη,
  • από το Δημόσιο, τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ, θα καταβληθούν στις 27 Νοεμβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Τι ισχύει για τις προσωρινές συντάξεις:

Τις προηγούμενες ημέρες, ο υπουργός Εργασίας κάλεσε τους κληρονόμους των συνταξιούχων που έχουν αποβιώσει, και δικαιούνταν αναδρομικά για την περίοδο Ιουνίου 2015 – Μαΐου 2016 να καταθέσουν την αίτησή τους και τα δικαιολογητικά. Σε δηλώσεις του ο κ. Βρούτσης τόνισε πως ήδη 15.000 δικαιούχοι έχουν υποβάλει αίτηση.

Επίσης, απευθυνόμενος σε όσους δεν έχουν συγκεντρώσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, είπε να καταθέσουν το συντομότερο την αίτηση τους δίνοντας τους περιθώριο για την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου. “Δεν πρόκειται να χάσουν τα χρήματα που δικαιούνται” ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ακόμη, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα πληρωθούν οι προσωρινές συντάξεις, αυξημένες στο 70 και στο 80%, ενώ επισήμανε ότι θα καταβληθούν και τα αναδρομικά των προσωρινών συντάξεων. Εξήγησε ότι μαζί με τις κύριες και αναδρομικές συντάξεις, ή με εμβόλιμη πληρωμή μέσα στον μήνα, θα καταβληθούν τα αναδρομικά στους περίπου 50.000 συνταξιούχους που δεν τα πήραν στην προηγούμενη πληρωμή.

Σχετικά με το δώρο Χριστουγέννων, διευκρίνισε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου -και σε κάθε περίπτωση μέχρι το τέλος του έτους- θα πληρώσει και το κράτος απευθείας στους δικαιούχους το μέρος από το δώρο που του αναλογεί να καταβάλει. Σημειώνεται ότι η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους, δηλαδή 237 ημερολογιακές ημέρες για τους μισθωτούς με εξαρτημένη σχέση εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments