Πολιτική

Γεωργιάδης για άνοιγμα εστίασης: «Ακόμα έχουμε δρόμο, κρίσιμες οι επόμενες δέκα ημέρες»

Γεωργιάδης για άνοιγμα εστίασης: «Ακόμα έχουμε δρόμο, κρίσιμες οι επόμενες δέκα ημέρες»
Γεωργιάδης για άνοιγμα εστίασης: «Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στο κατά πόσο είναι εφικτό να ανοίξει η εστίαση την περίοδο των Χριστουγέννων αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται μετά από τις σχετικές εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων και υπογράμμισε ότι τα νούμερα δεν είναι, μέχρι στιγμής, τα επιθυμητά.

«Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα απ’ όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που ήταν αυτό που μας είχε τρομάξει όλους, και άρχισε μια μικρή κάμψη, ακόμα όμως έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Κληθείς να απαντήσει ειδικά για το άνοιγμα της εστίασης τόνισε: «Είναι πιο δύσκολο να ανοίξει η εστίαση, καθώς μας κυβερνά ο ιός».

Παράλληλα, ο υπουργός υπογράμμισε ότι οι επόμενες δέκα μέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και τόνισε ότι συμμερίζεται την αγωνία όσων ανησυχούν για τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους. «Ωστόσο ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα. Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες δέκα μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει, ούτε μεγάλα τραπέζια, ούτε ρεβεγιόν», είπε.

Τέλος, μίλησε και για το «εργαλείο» click away, αναφέροντας ότι είναι ένας τρόπος για να μην υπάρχει συνωστισμός στα καταστήματα. «Είναι παραγγελία ηλεκτρονική που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια, θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα», κατέληξε.

Πάντως σημειώνεται ότι στην χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 1.498 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Επίσης, 540 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ενώ 103 ήταν οι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments