Πολιτική

Πολυτεχνείο: Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Κουτσούμπα, Βαρουφάκη και Τσίπρα στις εκδηλώσεις

Πολυτεχνείο: Εισαγγελική έρευνα για την παρουσία Κουτσούμπα, Βαρουφάκη και Τσίπρα στις εκδηλώσεις
Πολυτεχνείο: Μετά από αναφορά του Φαήλου Κρανιδιώτη για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών στις εκδηλώσεις της 17 Νοέμβρη, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διέταξε προκαταρτική έρευνα.

Συνέχεια στην πολιτική αντιπαράθεση με φόντο το Πολυτεχνείο, φαίνεται πως δίνει η απόφαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας για διενέργεια προκαταρτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου τελέστηκαν αξιόποινες πράξεις από τους Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη. Η εντολή για έρευνα δόθηκε μετά από σχετική αναφορά του δικηγόρου Φαήλου Κρανιδιώτη για την παρουσία των τριών πολιτικών αρχηγών στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία θα διενεργήσει η Κρατική Ασφάλεια θα εξεταστεί μεταξύ άλλων αν έχουν τελεστεί, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά του κοροναϊού και της διέγερσης σε ανυπακοή. Η δικογραφία λόγω της αναφοράς σε πολιτικά πρόσωπα αναμένεται να διαβιβαστεί στη Βουλή που έχει και την αποκλειστική αρμοδιότητα λόγω της ιδιότητας των προσώπων που περιλαμβάνονται στην αναφορά.

Σημειώνεται τέλος ότι αυτή είναι η τρίτη δικογραφία που σχηματίζεται για συγκεντρώσεις και επεισόδια που έλαβαν χώρα κατά την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments