Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Οι γιατροί βουλευτές στην διάθεση του υπουργείου Υγείας

ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Οι γιατροί βουλευτές στην διάθεση του υπουργείου Υγείας
ΣΥΡΙΖΑ κορωνοϊός: Στον δρόμο που χάραξε ο Γιώργος Λαμπρούλης, αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΚΚΕ, η Όλγα Γεροβασίλης ενημερώνει το υπουργείο Υγείας, ότι οι γιατροί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τίθενται στη διάθεση του ΕΣΥ.

Η Όλγα Γεροβασίλη, με επιστολή της στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια του γνωστοποιεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που είναι ταυτόχρονα και ιατροί τίθενται στην διάθεση του ΕΣΥ προκειμένου να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Σας ενημερώνω ότι με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό που δοκιμάζεται σκληρά από την έξαρση της επιδημίας και με δεδομένες τις ανάγκες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι Βουλευτές-Ιατροί του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτίθενται να υποστηρίξουν το σύστημα υγείας, εν μέσω των εκτάκτων συνθηκών που αντιμετωπίζει η χώρα.

Προφανώς, η αποτελεσματικότητα της συνεισφοράς των βουλευτών μας στο σύστημα εναπόκειται στον κεντρικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας, με βάση τις ανάγκες των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων και την ειδικότητα των Ιατρών.

Σας παραθέτω τα ονόματα και τις ειδικότητες των Βουλευτών-Ιατρών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

  • Γεροβασίλη Όλγα, Ιατρός Ακτινοδιαγνώστρια
  • Ηγουμενίδης Νικόλαος, Ιατρός Καρδιολόγος
  • Μάρκου Κωνσταντίνος, Καθηγητής Ενδοκρινολογίας
  • Μιχαηλίδης Ανδρέας, Ιατρός Ρευματολόγος
  • Μουζάλας Ιωάννης, Ιατρός Γυναικολόγος Χειρουργός – Μαιευτήρας
  • Ξανθός Ανδρέας, Ιατρός Μικροβιολόγος
  • Παπαδόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Παθολόγος
  • Παπαχριστόπουλος Αθανάσιος, Ιατρός Δερματολόγος
  • Πολάκης Παύλος, Ιατρός Γενικός Χειρουργός – Εντατικολόγος
  • Τζούφη Μερόπη, Αν. Καθηγήτρια Παιδιατρικής – Παιδονευρολογίας

Ο Γιώργος Λαμπρούλης έκανε το πρώτο βήμα

Υπενθυμίζουμε ότι χθες ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ και Αντιπρόεδρος της Βουλής με επιστολή του στο προεδρείο της Βουλής ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Τασούλα την απαλλαγή του από τα καθήκοντα του Αντιπροέδρου για να βοηθήσει στη μάχη με τον κορωνοϊό. Ο κ. Λαμπρούλης επιθυμεί να εργαστεί ως γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, λόγω της κρίσιμης κατάστασης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο ίδιος κάλεσε όλους τους βουλευτές γιατρούς να πράξουν το ίδιο.

Στην επιστολή του αναφέρει

Κύριε Πρόεδρε,

Σε αυτές τις συνθήκες οι διεκδικήσεις, για να δοθούν λύσεις στα τεράστια και γνωστά προβλήματα των δημόσιων μονάδων υγείας είναι ζήτημα ζωής για το λαό. Σε αυτό θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις. Όμως αισθάνομαι ότι πρέπει να κάνω και κάτι παραπάνω και να συμβάλλω με την ιδιότητά μου ως γιατρός – πνευμονολόγος, επειδή στην παρούσα φάση εκτιμώ ότι πριν απ’ όλα προέχει και η πρακτική συμβολή στην προάσπιση της ανθρώπινης ζωής.

Θεωρώ ότι η θέση μου είναι μαζί με τους συναδέλφους γιατρούς και νοσηλευτές που δίνουν τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες για την περίθαλψη του λαού στις δημόσιες μονάδες υγείας της Λάρισας.

Σας παρακαλώ, λοιπόν, να απαλλαγώ προσωρινά από τα καθήκοντά μου ως ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής και να με διευκολύνετε για να συμβάλλω ως γιατρός – πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στο οποίο υπηρετούσα ή να ενταχθώ σε όποια δημόσια μονάδα υγείας στη Λάρισα κριθεί αναγκαίο.

Κάνω επίσης έκκληση στους γιατρούς, εκλεγμένους βουλευτές στο Κοινοβούλιο να πράξουν αντίστοιχα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments