Πολιτική

Χρυσοχοΐδης Θεσσαλονίκη: Στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

Χρυσοχοΐδης Θεσσαλονίκη: Στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Χρυσοχοΐδης Θεσσαλονίκη: Θα βρεθεί στην πόλη για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη 24 Νοεμβρίου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο υπουργός θα βρεθεί στην πόλη για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και των μέτρων στο lockdown. Εκεί θα έχει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Η συνάντηση με τον κ. Τζιτζικώστα θα πραγματοποιηθεί στις 10:30, στο κτίριο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (Θεσσαλονίκη, Β. Όλγας 198) ενώ με τον κ. Ζέρβα στις στις 12:15 μ.μ. στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Δύσκολες στιγμές για την πόλη:

Εν τω μεταξύ, η Θεσσαλονίκη συνεχίζει να δίνει τη «μάχη» της εναντίον του κορωνοϊού. Τα νοσοκομεία έχουν φτάσει στα όρια τους και οι γιατροί κρούουν  τον κώδωνα του κινδύνου. “Ελπίζω να μη χρειαστεί να επιλέξουμε ποιοι θα μπουν εντατική λόγω κορωνοϊού”, τόνισε χθες, Δευτέρα 23 Νοεμβρίου, ο Παναγιώτης Τουχτίδης, πρόεδρος εργαζομένων Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την τελευταία εφημερία σημείωσε: «Ευτυχώς δεν αναγκαστήκαμε να κάνουμε επιλογή, οι πιέσεις που δεχτήκαμε βέβαια μας ανάγκασαν να ανοίξουμε δύο ακόμη χειρουργικές αίθουσες ως αίθουσες διαχείρισης περιστατικών διασωληνωμένων» περιέγραψε προσθέτοντας «Ευτυχώς καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε και να μην τεθούν τέτοια διλήμματα».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία στο “Παπαγεωργίου” υπάρχουν 44 ασθενείς στις ΜΕΘ με την ελπίδα ότι θα αδειάσει μια κλίνη. Όσον αφορά τις απλές κλίνες αυτές φιλοξενούν 176 ασθενείς και ενώ αναμένεται να υπάρξουν εξιτήρια από αυτές, εκτιμάται πως θα χρειαστεί να αναπτυχθούν 2 ακόμα κλινικές με μορφή COVID, καθώς η εφημερία δίνει περί τις 50-60 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό κάθε φορά. Αναφορικά με το πόσοι από τους ασθενείς κορωνοϊού χρειάζονται διασωλήνωση, ο κ. Τουχτίδης υπογράμμισε πως αυτό κάθε φορά κρίνεται στη συνέχεια. «Μπορεί να διασωληνώνονται 4-5 ανά εφημερία, αλλά η επομένη δείχνει ότι επιβαρύνονται οι ασθενείς αυτοί, καταρρέουν αναπνευστικά» ανέφερε.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ χτες καταγράφηκαν 1.388 νέα κρούσματα στη χώρα μας, ενώ ο συνολικός αριθμός ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ είναι 549. Ακόμα 84 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών. Η πίεση του συστήματος Υγείας είναι κρίσιμη. Στην επικράτεια έχουμε περίπου 4.400 ανθρώπους που νοσηλεύονται με COVID, ενώ η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ που είναι για COVID έχει φτάσει στο 86% στην επικράτεια. Στην Αττική το 81% των κλινών ΜΕΘ έχει καταληφθεί, ενώ στη βόρεια Ελλάδα το ποσοστό αυτό αγγίζει το 99%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments