Αθλητισμός

«Σαν Πάολο»: Μετονομάζεται οριστικά σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»

«Σαν Πάολο»: Μετονομάζεται οριστικά σε «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα»
«Σαν Πάολο»: Η διοίκηση της Νάπολι δίνει το όνομα του Μαραντόνα στο γήπεδό της, τιμώντας τον με αυτόν τον τρόπο μετά θάνατον.

Σαν βόμβα έσκασε το απόγευμα της Τετάρτης  25 Νοεμβρίου η είδηση του θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα βυθίζοντας στο πένθος όλον τον αθλητικό -και όχι μόνο- κόσμο. Από την Αργεντινή ως τη Νάπολι οι φίλαθλοι απαρηγόρητοι και με δάκρυα στα μάτια προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν πως ο “Θεός” δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας.

Στην Ιταλία, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε χωρίς ιδιαίτερη σκέψη να δώσει το όνομα του Μαραντόνα στο γήπεδο της, το «Σαν Πάολο».

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, η απόφαση των ιθυνόντων των «παρτενοπέι» είναι οριστική και το προσεχές διάστημα θα υπάρξουν επαφές με τους αρμόδιους φορείς, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, για την αλλαγή του ονόματος του γηπέδου. Με αυτόν τον τρόπο, η Νάπολι, η ομάδα που ο Αργεντινός μεγαλούργησε και της χάρισε τις καλύτερες στιγμές της δόξας της, τον τιμά και του λέει το ύστατο “χαίρε”.

Μάλιστα, το «Σαν Πάολο» φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ. Έξω από το γήπεδο συγκεντρώθηκαν αρκετοί φίλαθλοι της ιταλικής ομάδας, όπως και σε άλλα σημεία της πόλης, τιμώντας τη μνήμη του Μαραντόνα με συνθήματα και καπνογόνα. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόφαση της Νάπολι υιοθετεί την πρόταση του δημάρχου της πόλης, Λουίτζι ντε Ματζίστρις, για τη μετονομασία του γηπέδου. Ήδη τόσο το δημαρχείο, όσο και τα γραφεία των «παρτενοπέι» έχουν κατακλυστεί από χιλιάδες μηνύματα πολιτών, που επικροτούν την απόφαση της μετανομασίας και ζητούν να γίνει άμεσα η αλλαγή.

«Υπάρχει μόνο ένας Μαραντόνα», τραγουδούσε μια ομάδα από θαυμαστές. «Ήταν ένα σύμβολο, ο ήρωάς μας. Έδωσε πνοή στην πόλη μέσω του ποδοσφαίρου. Μπορεί να φαντάζει ανόητο αλλά αυτό είναι που ισχύει εδώ», είπε ένας νεαρός, ο οποίος κρατούσε ψηλά την ταυτότητά του για να δείξει ότι οι γονείς του τον ονόμασαν Ντιέγκο Αρμάντο, προς τιμήν του ειδώλου τους. «Λυπάμαι που δεν μπορούσε να φροντίσει τον εαυτό του, αλλά τον αγαπούσαμε με τον δικό μας τρόπο» σημειώνει πιο πέρα ένας ακόμη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments