Ελλάδα

Ματίνα Παγώνη: Τα πράγματα θα πάνε καλά όταν έχουμε το εμβόλιο – Πότε αναμένεται μείωση των κρουσμάτων

Ματίνα Παγώνη: Τα πράγματα θα πάνε καλά όταν έχουμε το εμβόλιο – Πότε αναμένεται μείωση των κρουσμάτων
Ματίνα Παγώνη: «Τα κρούσματα έχουν ξεκινήσει μια μείωση, βεβαίως δεν είναι μείωση φοβερή, είναι μείωση σταδιακή, μικρή», τόνισε.

Για το πότε αναμένεται να παρατηρηθεί σταδιακή μείωση των κρουσμάτων από κορωνοϊό αλλά και το τι σημαίνει για την ελληνική κοινωνία ο εμβολιασμός των πολιτών, μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη.

Αναφερόμενη στα στοιχεία των μελετών για τα λύματα, η κα Παγώνη τόνισε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1 Fm » στην εκπομπή «Ζούμε Αληθινά» πως είναι και αυτή μια παράμετρος που βοηθάει. «Άλλωστε όπως έχουμε πει, περιμένουμε από αυτή την εβδομάδα να ξεκινήσει σταδιακή μείωση των κρουσμάτων χωρίς να αναφερόμαστε στους θανάτους και διασωληνώσεις γιατί έχει να κάνει με 15 μέρες πριν».

«Τα κρούσματα έχουν ξεκινήσει μια μείωση, βεβαίως δεν είναι μείωση φοβερή, είναι μείωση σταδιακή, μικρή. Θέλει υπομονή και παρακολούθηση. Σε 10-15 θα αποτυπωθεί στο θέμα των διασωληνωμένων όπως και των θανάτων», ξεκαθάρισε. Από την άλλη, αναφορικά με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων για τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, τόνισε το εξής: «Και με το θέμα των εμβολίων της γρίπης έτσι ξεκινήσαμε μα σίγα σιγά ο κόσμος με την ενημέρωση που γίνεται, πείθεται. Πέρυσι είχαμε ένα εκατομμύριο άτομα παραπάνω που έκαναν το εμβόλιο της γρίπης συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά».

«Επομένως με την ενημέρωση που θα ξεκινήσει να γίνει γρήγορα από τις αρχές Ιανουαρίου που πιστεύω ότι θα έχουμε το εμβόλιο στην Ελλάδα, τα πράγματα θα πάνε καλά. Απλώς δεν έχει ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης γιατί δεν έχουμε ακόμα το εμβόλιο στα χέρια μας. Σιγά σιγά νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά γιατί εννιά μήνες τώρα έχει δει τι περνάει ο κόσμος που έχει νοσήσει από τη νόσο Covid-19, έχει δει τις διασωληνώσεις, έχει δει τους θανάτους και έχει δει τα κρούσματα άρα θα πεισθεί και θα εμπεδώσει το γεγονός του εμβολίου».

«Και ας μην ξεχνάμε ότι τα εμβόλια όταν τελειώσουν την τρίτη φάση και οι επιτροπές δώσουν το ok, είναι ασφαλή. Καμία επιτροπή δεν θα διακινδύνευε να βάλει υπογραφή σε κάποιο εμβόλιο που δεν θα ήταν ασφαλές». Τέλος, σχετικά με την άρση των περιοριστικών μέτρων, η κα Παγώνη εξέφρασε πως «η επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση, θα αξιολογήσει τις παραμέτρους όλες και αυτό το κάνει κάθε μέρα βλέποντας πόσα είναι τα κρούσματα. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο αριθμός των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων, των νοσηλευομένων».

«Αφού λοιπόν, τα αξιολογήσει αυτά, και βλέποντας με τι ρυθμό είναι η μείωση, θα κάνει τις προτάσεις. Πάντως για αυτή την εβδομάδα, 30 του μηνός δεν νομίζω ότι θα ανοίξει τίποτα γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων όπως φαίνεται είναι δύσκολος. Και το άνοιγμα των σχολείων στις 7 θα αξιολογηθεί. Δεν είναι τόσο εύκολο. Όχι γιατί τα παιδιά μεταδίδουν, μα είναι το θέμα των μετακινήσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments