Διεθνή

Μεταναστευτικό Ευρώπη: Επιστολή Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μάλτας στην Κομισιόν

Μεταναστευτικό Ευρώπη: Επιστολή Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μάλτας στην Κομισιόν
Μεταναστευτικό Ευρώπη: Φαίνεται πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει λάβει την επιστολή.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, υπεύθυνος για τη μετανάστευση και τις εσωτερικές υποθέσεις, Γιανς Άνταλμπερ, ανέφερε πως η πρόεδρος της Κομισιόν έχει λάβει την επιστολή από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Μάλτα.

«Η συζήτηση για το Νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης είναι σε εξέλιξη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο Συμβούλιο», εξήγησε και προσέθεσε το εξής: «Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι τα κράτη – μέλη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που υπογράφουν αυτή την επιστολή, θεωρούν τις προτάσεις της Επιτροπής ως εποικοδομητική αρχή ώστε να γίνει η κοινή δουλειά που τώρα λαμβάνει χώρα».

«Κόκκινο πανί» το μεταναστευτικό

Αν και ο κορωνοϊός και τα ελληνοτουρκικά είναι ζητήματα στην κορυφή της πολιτικής και κοινωνικής ατζέντας, το μεταναστευτικό δεν έχει λυθεί καθώς απασχολεί ακόμα. «Η αξιωματική αντιπολίτευση στην προσπάθειά της να ξεχαστούν τα δικά της εγκλήματα στο μεταναστευτικό, προσπαθεί να υπονομεύσει την κυβέρνηση και τη χώρα».

Αυτό σχολίασε πρόσφατα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε δηλώσεις του τομεάρχη Μετανάστευσης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Ψυχογιού σχετικές με την έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την κράτηση μεταναστών.

Σχετικά με τις καταγγελίες για παράνομες επαναπροωθήσεις, ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι «η Ελλάδα φυλά πλέον αποτελεσματικά τα σύνορά της. Χωρίς επαναπροωθήσεις, αλλά με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχω ήδη τοποθετηθεί ότι είναι θετικό γεγονός για εμάς που υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη και περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια».

Σχετικά με την έκθεση της Επιτροπής CPT του Συμβουλίου της Ευρώπης, «μία έκθεση που αφορά στην ταραγμένη περίοδο του περασμένου Μαρτίου», ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «τον περασμένο Μάρτιο αντιδράσαμε σωστά έναντι της προσπάθειας της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί και να χρησιμοποιήσει τους μετανάστες για να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και να δημιουργήσει τετελεσμένα».

«Από τότε μέχρι σήμερα η κυβέρνηση μετέφερε από τα ΚΥΤ των νησιών όλα τα ασυνόδευτα ανήλικα σε δομές φιλοξενίας. Και καταργεί τη ντροπή των προηγούμενων είκοσι ετών της προστατευτικής φύλαξης των ασυνόδευτων ανηλίκων σε αστυνομικά τμήματα, δημιουργώντας περισσότερες από 2500 θέσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments