Πολιτική

Φώφη Γεννηματά: Αργούν να κάνουν πράγματα – Υλοποιούν και κάποιες από τις προτάσεις μας με καθυστέρηση

Φώφη Γεννηματά: Αργούν να κάνουν πράγματα – Υλοποιούν και κάποιες από τις προτάσεις μας με καθυστέρηση
Φώφη Γεννηματά: Ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες. Η μία αφορά στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και η άλλη στην αναστολή της εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα.

Νέα επίθεση κατά της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με τους χειρισμούς της με σκοπό τη διαχείριση και την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού σε όλη τη χώρα, εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Υλοποιούν πράγματα με καθυστέρηση. Υλοποιούν και κάποιες από τις προτάσεις μας με καθυστέρηση. Αλλά δυστυχώς όταν υλοποιείς κομμάτια και μάλιστα με καθυστέρηση κάνεις μισές δουλειές και δεν έχεις αποτέλεσμα, κάνεις μπαλώματα και στην υγεία και στην οικονομία», σχολίασε η κα Γεννηματά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT της Θεσσαλίας, με αφορμή την απόφαση του πρωθυπουργού να γίνουν αορίστου χρόνου οι γιατροί και οι νοσηλευτές που έχουν προσληφθεί στις ΜΕΘ.

Παράλληλα, η κα Γεννηματά ανέφερε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει δύο πολύ σημαντικές τροπολογίες. Η μία αφορά στους εργαζόμενους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας που πρέπει επιτέλους να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά, τονίζοντας ότι θα πρέπει να πάρουν και το δώρο των Χριστουγέννων.

Και η δεύτερη αφορά στην αναστολή της εφαρμογής του Πτωχευτικού Κώδικα γιατί έτσι όπως είναι, σε αυτή τη συγκυρία, θα οδηγήσει σε λουκέτα στην αγορά και σε εκτίναξη της ανεργίας. «Χρειάζεται αναστολή των πλειστηριασμών της α’ κατοικίας. Η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Μιλώ για τουλάχιστον εξάμηνη αναστολή για να δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην χώρα», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Δεν αρκεί μόνο κανείς να αντιγράφει τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής. Εδώ χρειάζεται η πολιτική βούληση, κατά κύριο λόγο από την πλευρά της κυβέρνησης, ώστε να ψηφιστούν αυτές οι ρυθμίσεις και να υπάρξει πραγματική ανακούφιση και στήριξη των ανθρώπων που πλήττονται και δεν ευθύνονται», κατέληξε.

«Υπαρκτός ο κίνδυνος να ανοιγοκλείνει συνολικά η χώρα, με οριζόντια μέτρα, τους επόμενους μήνες»

«Αν κινηθούμε, επιτέλους, άμεσα και οργανωμένα, σύντομα ολόκληρες περιοχές θα μπορούν σταδιακά να ανακτήσουν την οικονομική τους λειτουργία με υγειονομική ασφάλεια και συνολικά η χώρα μας να πάρει ένα προβάδισμα έναντι του ιού», επεσήμανε η Φώφη Γεννηματά.

«Χρειαζόμαστε ένα διαφορετικό μοντέλο για άνοιγμα με ασφάλεια, που θα λαμβάνει υπόψη την πραγματική εικόνα του επιδημιολογικού χάρτη της κάθε περιοχής και δεν θα στηρίζεται μόνο σε γενικά, οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά από την πανδημία και όχι ένα βήμα πίσω, όπως μέχρι τώρα. Η προσδοκία του εμβολίου δεν πρέπει να μας αδρανοποιήσει».

Αυτά, θυμίζουμε πως δήλωσε η κα Γεννηματά παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το πότε και πως πρέπει να αρθεί το lockdown και να επανέλθει μια κανονικότητα στη λειτουργία της χώρας. Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μάλιστα, τόνισε πως, με δεδομένο ότι ο ιός πιθανότατα θα συνεχίσει να παρουσιάζεται κατά κύματα, σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, «ο κίνδυνος να ανοιγοκλείνει συνολικά η χώρα, με οριζόντια μέτρα, τους επόμενους μήνες είναι υπαρκτός, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments