Πως Να

Πώς να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας από το σπίτι

Πώς να πληρώσω τα τέλη κυκλοφορίας από το σπίτι
Μέσω QR κωδικού μπορείτε πολύ εύκολα να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να μεταβείτε σε κάποια τράπεζα.
Μέσω QR κωδικού μπορείτε πολύ εύκολα να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας χωρίς να μεταβείτε σε κάποια τράπεζα.

Μήνες πληρωμών είναι ο Νοέμβριος και ο Δεκέμβριος, με τους πολίτες να καλούνται να τακτοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους πριν την είσοδο του νέου έτους. Μεταξύ άλλων, καλούνται να πληρώσουν και τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021, τα οποία είναι ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η διαδικασία απλοποιείται προκειμένου να μην χρειαστεί κάποιος να μεταβεί σε κάποιο υποκατάστημα τράπεζας η ΕΛΤΑ.

Πώς λοιπόν, μπορεί να γίνει η πληρωμή τους;

Οι πολίτες μπορούν να δουν το φετινό ειδοποιητήριο στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ. Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μπορεί να καταστεί εφικτή με τρεις διαφορετικούς τρόπους:

  • Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking), χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.
  • Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.
  • Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Η ΑΑΔΕ συνιστά στους υπόχρεους να ακολουθούν κυρίως την πρώτη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Βεβαίως, οι πολίτες πριν πληρώσουν θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο, το οποίο μπορούν να εκτυπώσουν πολύ εύκολα μέσα από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, www.aade.gr. Συγκεκριμένα:

Αν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet ή Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας με κωδικούς TAXISnet.

Αν δεν έχετε κωδικούς στο myTAXISNET:

Πολίτες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet Επιχειρήσεις – φορολογικές υπηρεσίες – οχήματα – τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία πληρωμής εκπνέει, όπως κάθε χρόνο, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του έτους, εκτός αν η κυβέρνηση αποφασίσει παράταση. Σε διαφορετική περίπτωση η εκπρόθεσμη πληρωμή συνεπάγεται πρόστιμο στο 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Για παράδειγμα: Εάν σε όχημα προβλέπεται ποσό καταβολής τελών κυκλοφορίας ύψους 120 ευρώ, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής τους, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το ποσό αυτό. Άρα ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οχήματος θα πληρώσει συνολικά ποσό ύψους 240 ευρώ (120+120 = 240 ευρώ).

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments