Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι εκλογές ήταν νοθευμένες και εγώ νίκησα»

Ντόναλντ Τραμπ: «Οι εκλογές ήταν νοθευμένες και εγώ νίκησα»
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει να χαρακτηρίζει τον εαυτό του νικητή των αμερικανικών εκλογών ο Ρεπουμπλικανός αν και έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας της μεταβίβασης της εξουσίας.

Δυσκολεύεται να χωνέψει την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν ο Ντόναλντ Τραμπ, αν και χθες, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, δήλωσε για πρώτη φορά ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο εάν η νίκη του Δημοκρατικού Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου επικυρωθεί από το εκλεκτορικό σώμα. Στο περιθώριο της αμερικανικής γιορτής των Ευχαριστιών ο Τραμπ ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν είναι έτοιμος να αποδεχθεί επίσημα την ήττα του εάν το εκλεκτορικό σώμα επιβεβαιώσει ότι ο Μπάιντεν είναι ο επόμενος πρόεδρος της χώρας.

«Θα είναι κάτι πολύ δύσκολο να το δεχτώ, διότι ξέρουμε πως έγινε τεράστια νοθεία», απάντησε.

Στο ερώτημα για το αν θα εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο την 20ή Ιανουαρίου, την ημέρα της ορκωμοσίας του νέου προέδρου των ΗΠΑ αποκρίθηκε: «Βεβαίως θα το κάνω. Και το γνωρίζετε». Και ενώ όλοι πίστεψαν ότι επιτέλους αποδέχτηκε το αποτέλεσμα, με ένα tweet λίγο αργότερα διέψευσε τον ίδιο του τον εαυτό. Τι ανέφερε στην ανάρτηση;

«Έδωσα μια μακρά συνέντευξη Τύπου σήμερα, αφού ευχήθηκα στους στρατιωτικούς χαρούμενη Ημέρα των Ευχαριστιών και διαπίστωσα για ακόμη μια φορά ότι τα fake news media συντάσσονται ώστε το αληθινό μήνυμα μιας τέτοιας συνέντευξης Τύπου να μην βγει ποτέ προς τα έξω! Το πρώτο που τόνισα ήταν πως οι εκλογές ήταν νοθευμένες και εγώ νίκησα».

Σημειώνεται ότι το εκλεκτορικό σώμα θα συνέλθει τη 14η Δεκεμβρίου για να αναδείξει επίσημα τον νικητή των εκλογών.

Γενικά πρόκειται απλώς για τυπική διαδικασία. Ως εδώ, όλες οι δικαστικές προσφυγές της ομάδας του Ρεπουμπλικάνου έχουν αποτύχει. Οι πολιτείες – κλειδιά, η μια πίσω από την άλλη, επικύρωσαν τα αποτελέσματα. Ο Τραμπ υποστήριξε ακόμη ότι ως προς τις εκλογικές υποδομές, «είμαστε σαν τριτοκοσμική χώρα». Μολαταύτα δεν έχει παρουσιάσει καμία απόδειξη, κανένα ατράνταχτο στοιχείο που να τεκμηριώνει τον ισχυρισμό του ότι οι Δημοκρατικοί «έκλεψαν» τις εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάιντεν, ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, εξασφάλισε 306 εκλεκτορικές ψήφους, έναντι 232 του Τραμπ. Έφθασε στην επικράτησή του ανακτώντας παλιά οχυρά των Δημοκρατικών όπου είχε κερδίσει προς γενική κατάπληξη ο επιχειρηματίας των ακινήτων το 2016, όπως η Πενσιλβάνια, το Μίσιγκαν, το Ουισκόνσιν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments