Πολιτική

Κορωνοϊός Πάτρα: Πελετίδης – «Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα είναι ευθύνη της Μητρόπολης»

Κορωνοϊός Πάτρα: Πελετίδης – «Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα είναι ευθύνη της Μητρόπολης»
Κορωνοϊός Πάτρα: Τι ενέργειες έχει κάνει από τη μεριά του ο Δήμος περιέγραψε ο Κώστας Πελετίδης.

Οι ειδικοί ανησυχούν για την κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην Πάτρα. Μάλιστα, σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με τον Κώστα Πελετίδη, Δήμαρχο Πάτρας, αλλά και τον Νεκτάριο Φαρμάκη, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας εν όψει του Αγίου Ανδρέα, του πολιούχου της αχαΐκής πρωτεύουσας, και των εκδηλώσεων που παραδοσιακά γίνονται.

Ο Κώστας Πελετίδης, από τη δική του μεριά, δήλωσε ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Ανδρέα δεν είναι ευθύνη του Δήμου της Πάτρας, αλλά της Μητρόπολης. Βέβαια, ο κ. Πελετίδης τονίζει ότι ο Δήμος Πατραίων έχει λάβει μέτρα ώστε να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κ.ά. ενώ έκανε κάλεσμα στους δημότες της Πάτρας να αποφύγουν τη διοργάνωση εορτασμών στα σπίτια τους για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Χρειάζονται μέτρα, έστω και τώρ, για την πανδημία

«Η πανδημία απαιτεί, έστω και τώρα, μέτρα για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων με προσωπικό, μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς κ.λπ., για να προστατευθεί η υγεία του λαού. Μέτρα που έπρεπε να έχουν ήδη παρθεί για να μην είναι οι συμπολίτες μας με την πλάτη στον τοίχο» επισήμανε ο κ. Πελετίδης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Όπως πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πάτρας, «ο πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19» και από την πλευρά του ο κ. Πελετίδης κατέστησε σαφές «ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του δήμου αλλά της Μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κ.λπ.».

Ο κ. Πελετίδης υπογράμμισε ακόμα πως «το θέμα της διασποράς του κοροναϊού το θέσαμε από χθες, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας, στη εκδήλωση έξω από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας».

Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «χρειάζεται μεγάλη προσοχή οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments