Ελλάδα

Αττική κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ – Ανησυχία για τις επόμενες μέρες

Αττική κορωνοϊός: Αυξάνεται η πίεση στο ΕΣΥ και στις ΜΕΘ – Ανησυχία για τις επόμενες μέρες
Αττική κορωνοϊός: Ανησυχία για την πληρότητα των κρεβατιών ΜΕΘ. Αύξηση των νοσηλειών το επόμενο 15ημερο.

Η εικόνα του ΕΣΥ στην Βόρεια Ελλάδα δεν είναι καθόλου καλή, και αφορά και άλλες πόλεις πέραν της Θεσσαλονίκης. Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες ασθενών να μεταφέρονται με C 130 από την Δράμα στην Αθήνα και αυτές της Αλεξανδρούπολης, που γκρεμίζουν τοίχους για να μπορέσουν να βάλουν κρεβάτια. Ανησυχία όμως υπάρχει και για την Αττική, που μπορεί να μην δέχεται ακόμα την πίεση άλλων νομών, ωστόσο η πορεία της πανδημίας αναμένεται να φέρει περισσότερους νοσηλευομένους τις επόμενες ημέρες.

Μόνη ελπίδα είναι να συνεχιστεί η αργή, αλλά σταθερή μείωση των ημερήσιων μολύνσεων, ώστε να αποτυπωθεί την ερχόμενη εβδομάδα, σε μειωμένες εισαγωγές στα νοσοκομεία. Στην Αττική μειώνονται οι κενές κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα, η διαθεσιμότητα σε κενές κλίνες ΜΕΘ είναι η εξής, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Ομοσπονδίας των Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ):

ΜΕΘ COVID-19 ΑΤΤΙΚΗ

  • Σισμανόγλειο: 14 κλίνες, όλες κατειλημμένες
  • ΝΙΜΤΣ: 4 κλίνες, όλες κατειλημμένες
  • Ελπίς: 6 κλίνες, 5 κατειλημμένες, 1 κενή
  • Γεννηματάς: 11 κλίνες, 7 κατειλημμένες, 4 κενές
  • Σωτηρία: 79 κλίνες, 71 κατειλημμένες, 8 κενές
  • Ευαγγελισμός: 32 κλίνες, 29 κατειλημμένες, 3 κενές (υπάρχει ακόμη μια ΜΑΦ 12 κλινών, στην οποία νοσηλεύεται μόνο ο Αρχιεπίσκοπος, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ)
  • Ασκληπιείο: 12 κλίνες, 8 κατειλημμένες, 4 κενές
  • Αττικόν: 23 κλίνες, όλες κατειλημμένες.(ετοιμάζεται η καρδιοχειρουργική μονάδα ως ΜΕΘ κορονοϊού 8 κλινών)
  • Θριάσιο: 8 κλίνες, όλες κατειλημμένες (τίθεται σε λειτουργία νέα ΜΕΘ 4 κλινών χωρίς επαρκή εξοπλισμό και προσωπικό)

Παπαευαγγέλου: Eισαγωγή σε ΜΕΘ θα χρειαστεί να κάνουν περίπου 250 άτομα

Σύμφωνα με την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου η πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας είναι ιδιαίτερα αυξημένη. «Στην επικράτεια η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ είναι στο 88%. Σύμφωνα με μαθηματικά μοντέλα, που όμως βασίζονται στα πραγματικά επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας μας, υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, περίπου 1.600 συνάνθρωποί μας θα χρειαστεί να νοσηλευτούν, ενώ εισαγωγή σε ΜΕΘ θα χρειαστεί να κάνουν περίπου 250 άτομα.

Συμπερασματικά λοιπόν, αν και έχουμε μια σαφή μείωση στα νέα κρούσματα, αυτό συμβαίνει με βραδύτερο ρυθμό από αυτόν που περιμέναμε. Το δεύτερο πανδημικό κύμα δεν λέει να μας αφήσει και δυστυχώς αναμένουμε μια συνεχιζόμενη πίεση στο Ε.Σ.Υ. τις επόμενες 7-14 μέρες»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments