Ελλάδα

Παγώνη για Χριστούγεννα: Ο καθένας σπίτι του τις γιορτές

Παγώνη για Χριστούγεννα: Ο καθένας σπίτι του τις γιορτές
Παγώνη για Χριστούγεννα: Τρίτο κύμα του κορωνοϊού τον Γενάρη, προβλέπει η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Σκοτεινό σκιαγραφεί το τοπίο στη χώρα μας εξαιτίας του κορωνοϊού η Ματίνα Παγώνη. Σε συνέντευξη της στο news.it η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ξεκαθαρίζει ότι αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι μοναχικά για όλους, ενώ οι προβλέψεις της για την εστίαση δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αισιοδοξίας.

«Οι γιαγιάδες στο σπίτι τους, οι συγγενείς στο σπίτι τους. Ο καθένας αν είναι 2,3,4 μέλη αυτά θα πρέπει να είναι και στο οικογενειακό τραπέζι. Κανένας άλλος, από δεύτερη οικογένεια ας είναι και αδέρφια, δεν έχει καμία σημασία. Δεν φιλοξενούμε κόσμο. Στο σπίτι μένουν τα μέλη της οικογένειας που κατοικούν ήδη στο σπίτι και είναι στο τραπέζι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξη της και συνεχίζει εξηγώντας τα εξής: «Ακόμα κι αν οι γονείς μας μένουν σε άλλο σπίτι δεν πρέπει να έρθουν να τους φιλοξενήσουμε για φαγητό. Ο καθένας θα φάει στο σπίτι του. Έτσι θα γίνουν τα φετινά Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς και να μειώσουμε τα κρούσματα. Αν θέλουμε να είμαστε πιο χαλαρά όσον αφορά να ανοίξουν τα καταστήματα και να μπορούμε να βγούμε λίγο έξω και να κάνουμε ένα περίπατο».

Στη συνέχεια, η Ματίνα Παγώνη υπογραμμίζει στο news.it πως αν ο αριθμός των κρουσμάτων δεν μειωθεί, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, αφού έπεται και τρίτο κύμα με τον καινούργιο χρόνο. «Είναι δεδομένο ότι θα υπάρχει και τρίτο κύμα η ουσία όμως είναι το τρίτο κύμα να είναι ελαφρύ. Και για να είναι ελαφρύ πρέπει η συμπεριφορά μας στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά να είναι σωστή. Αν δεν είναι σωστή θα επιδεινωθεί τον Γενάρη. Έχουμε τεσσερισήμισι χιλιάδες νοσηλευόμενους». Κατά την ίδια ωστόσο η κατάσταση στην Αττική είναι λίγο καλύτερη συγκριτικά με την βόρεια Ελλάδα, όπου τα προβλήματα παραμένουν εξαιρετικά σοβαρά από τη στιγμή που οι εντατικές είναι στο κόκκινο. «Η Αθήνα έχει περίπου 37 άδεια κρεβάτια σε μονάδες εντατικής θεραπείας από χθες και βλέποντας τις εφημερίες του λεκανοπεδίου σήμερα θα δούμε πώς θα πάει η κατάσταση», λέει η ίδια προσθέτοντας ότι μεγάλη ανησυχία εμπνέει η Αχαΐα εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα αποφευχθούν οι λιτανείες και ο συνωστισμός που θα οδηγήσουν την κατάσταση στα άκρα.

«Όσον αφορά για την παράταση των μέτρων σωστά έγινε η παράταση, γιατί με πάνω από 2000 κρούσματα την ημέρα δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε μείωση μέτρων», σχολίασε στο news.it η Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας τέλος για την εστίαση η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) επεσήμανε ότι είναι δύσκολο θέμα. «Ο στόχος για να ανοίξει η εστίαση, είπαμε για να συμβεί κάτι τέτοιο πρέπει να είναι τα κρούσματα από 500 και κάτω την ημέρα. Είναι δύσκολο μέσα σε πέντε μέρες να μειωθούν τα κρούσματα από 2000 την ημέρα σε 500. Γι’ αυτό σας εξήγησα ότι όλα αυτά θα γίνουν σταδιακά και με εκτίμηση των καταστάσεων. Συνεκτιμούμε τις καταστάσεις και αποφασίζουμε… Αν τα κρούσματα είναι στα 1500- 2000 κρούσματα την ημέρα είναι πολύ δύσκολο να ανοίξει η εστίαση», δήλωσε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη σε συνέντευξη της στο news.it.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments