Διεθνή

Σομαλία έκρηξη: Τουλάχιστον 7 νεκροί από βομβιστική επίθεση – Ποιος ανέλαβε την ευθύνη

Σομαλία έκρηξη: Τουλάχιστον 7 νεκροί από βομβιστική επίθεση – Ποιος ανέλαβε την ευθύνη
Σομαλία έκρηξη: Την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 7 νεκρούς ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα.

Τραγωδία στη Μογκαντίσου. Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν βομβιστής – καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα σε εστιατόριο με πολύ κόσμο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία της χώρας χθες Παρασκευή.

Άλλοι δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν, διευκρίνισε ο Μοχάμεντ Νταχίρ, ανώτερος αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας. Ο απολογισμός των θυμάτων ενδέχεται να γίνει βαρύτερος, καθώς βαριά τραυματισμένοι θαμώνες του καταστήματος διακομίστηκαν σε κοντινά νοσοκομεία, πρόσθεσε.

Το εστιατόριο όπου διαπράχθηκε η ενέργεια, το Gelato Divino, είναι γνωστό για τα παγωτά και τα γλυκίσματα που διαθέτει και βρίσκεται σε πολυσύχναστο δρόμο ο οποίος οδηγεί στο αεροδρόμιο της πόλης.

Σύμφωνα με τον Νταχίρ, ανάμεσα στους επτά νεκρούς εξαιτίας αυτής που αποκάλεσε «ειδεχθή τρομοκρατική ενέργεια» ήταν εργαζόμενοι στο κατάστημα. Η σομαλική κυβέρνηση καταδίκασε την πολύνεκρη επίθεση εναντίον αμάχων με ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Ποιος ανέλαβε την ευθύνη – Η αφορμή της επίθεσης

Η ισλαμιστική οργάνωση Σεμπάμπ ανέλαβε την ευθύνη για την ενέργεια μέσω του ραδιοφωνικού της σταθμού, του Andalus, υποστηρίζοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν πολλοί δημόσιοι λειτουργοί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, η Σεμπάμπ, η οποία ορκίζεται πίστη στην Αλ Κάιντα, εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον στρατιωτικών βάσεων, κυβερνητικών κτιρίων, ξενοδοχείων, αλλά και αμάχων στην σπαρασσόμενη από τον πόλεμο χώρα της ανατολικής Αφρικής. Η επίθεση διαπράχθηκε την ίδια ημέρα που το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι επισκέφθηκε τη Σομαλία ο αμερικανός υπηρεσιακός υπουργός Αμυνας Κρις Μίλερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments