Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας θάνατος κάθε 15 λεπτά – Το θλιβερό ρεκόρ της εβδομάδας

Κορωνοϊός Ελλάδα: Ένας θάνατος κάθε 15 λεπτά – Το θλιβερό ρεκόρ της εβδομάδας
Κορωνοϊός Ελλάδα: Η τελευταία εβδομάδα δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καθώς συνολικά έχασαν την ζωή τους 696 συμπολίτες μας.

Για πρώτη φορά, χθες Σάββατο 28 Νοέμβρη, οι θάνατοι από κορωνοϊό έφτασαν πρώτη φορά τους 121 σε ένα 24ωρο. Τις τελευταίες 7 μέρες σημειώθηκαν 696 θάνατοι, που σημαίνει ότι ένας συνάνθρωπός μας έφευγε από τη ζωή κάθε 15 λεπτά. Η εξέλιξη της πανδημίας αυτήν τη στιγμή κρίνεται στο κατά πόσο μπορεί να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ, με τον αριθμό των νοσηλευομένων να αυξάνεται ακόμα κι αν δούμε μείωση κρουσμάτων τις επόμενες μέρες. Το ενδεχόμενο άρσης του lockdown, δεδομένων αυτών των στοιχείων, μοιάζει να απομακρύνεται.

Πιο αναλυτικά, από την περασμένη Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, μέχρι και το Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, η θλιβερή λίστα είναι η εξής:

  • Στις 22 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 103
  • Στις 23 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 84
  • Στις 24 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 101
  • Στις 25 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 87
  • Στις 26 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 99
  • Στις 27 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 101
  • Στις 28 Νοεμβρίου, οι νεκροί ήταν 121.

Με σύνολο 696 νεκρών σε μόλις 7 ημέρες, στην Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα ένας συμπολίτης μας έχανε την ζωή του κάθε 15 λεπτά.

Η κατάσταση των νοσοκομείων της περιφέρειας

Στο νοσοκομείο της Δράμας 130 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, ενώ η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 12 διασωληνωμενους. Οι εισαγωγές δεν εμφανίζουν την αναμενόμενη μείωση και η πόλη θρηνεί δεκάδες θύματα.

Τα νοσοκομεία της Πέλλας έχουν ξεπεράσει τα όρια τους. Στα Γιαννιτσά η κλινική είναι γεμάτη με 100 ασθενείς όπως η μονάδα εντατικής. Ανάλογη η κατάσταση και στην Έδεσσα όπου νοσηλεύονται 93 άτομα και τα λιγοστά κρεβάτια στη ΜΕΘ να έχουν καταληφθεί. Μάλιστα υπάρχει πολύωρη αναμονή εάν κάποιος χρειάζεται νοσηλεία, όπως συνέβη πρόσφατα με ασθενή.

Ο ιατρικός σύλλογος μάλιστα ζητά να μπει η Πέλλα σε ειδικό καθεστώς.

Βαρύ τίμημα πληρώνει ο Βόλος καθώς στο δεύτερο κύμα 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους στο νοσοκομείο της πόλης. Ενώ ενδεικτικό της μεγάλης διασποράς αποτελεί το γεγονός ότι την τελευταία εβδομάδα από τα 384 τεστ που έγιναν τα 166 ήταν θετικά ποσοστό 42,23%.

Με τη Λάρισα καθημερινά να δίνει μεγάλο αριθμό μολύνσεων , οι ροές στα νοσοκομεία έχουν φέρει στα όρια του «εμφράγματος» το σύστημα. Την ίδια ώρα, η πίεση που δέχονται πλέον τα νοσοκομεία της Αχαΐας, οφείλεται στα περιστατικά που δέχονται από την υπόλοιπη χώρα.

Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας : Δεχόμαστε συνέχεια περιστατικά από Βόρεια Ελλάδα

Η μικρή μείωση σε εισαγωγές σε κάποιες περιφέρειες δεν έχει δώσει ακόμα ανάσα ζωής στα νοσοκομεία, καθώς οι συνεχείς διακομιδές από Μακεδονία και Θεσσαλία, επιβαρύνουν νοσοκομεία άλλων περιφερειακών ενοτήτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments