Ελλάδα

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: «Ξέφυγε η κατάσταση» λέει ο διευθυντής ΜΕΘ στο Πανανικολάου

Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: «Ξέφυγε η κατάσταση» λέει ο διευθυντής ΜΕΘ στο Πανανικολάου
Κορωνοϊός Θεσσαλονίκη: Τραγική χαρακτηρίζει την κατάσταση στα νοσοκομεία της πόλης ο Νικόλαος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο Παπανικολάου.

Από τα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ καθημερινά κατλαβαίνουμε ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι δραματική, αλλά όταν το λένε αυτοί που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, κανένας δεν μπορεί να το αρνηθεί. Ο Νικόλαος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη περιγράφει σε δραματικό τόνο τι συμβαίνει στα νοσοκομεία όπου δεν βρίσκεται κρεβάτι Εντατικής.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά, ο κ. Καπραβέλος τόνισε: «Να μην ανοίξουμε και ειδικά χωρίς περιοριστικά μέτρα». Όπως εξήγησε ο κ. Καπραβέλος, η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι τραγική, καθώς τα κρεβάτια της Εντατικής είναι πλήρη.

«Βιώνουμε μια τραγική κατάσταση. Δεν έχουμε κρεβάτια εντατικής. Έχουμε φτιάξει έναν άλλο χώρο, σε βάρος άλλων ειδικοτήτων για να αντιμετωπίσουμε αυτό το κύμα, το οποίο μας ξέφυγε», είπε.

Το δεύτερο κύμα της πανδημίας τελειώνει τον Μάρτιο

Ο κ. Καπραβέλος ανέφερε ότι το δεύτερο κύμα ξεκινάει τον Οκτώβριο και τελειώνει τον Μάρτιο. «Δεν πρέπει να ανοίξουμε. Η διασπορά είναι πλέον στη διπλανή μας πόρτα. Αυτός που θα ανοίξει αν θα ανοίξει θα πρέπει να γνωρίζει ότι ανοίγει με κίνδυνο της ζωής του».

«Αυτή τη στιγμή δεν πρέπει να γίνεται καμία κουβέντα για άνοιγμα. Από μένα και τη μαρτυρική Θεσσαλονίκη δεν θα ακούσετε ποτέ για άνοιγμα. Θα σας λέμε περιοριστικά μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου.  «Την πατήσαμε. Αν δεν ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατομμύριο πληθυσμό σε όλη την Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, επισήμανε τη σημασία της τήρησης των μέτρων. «Αν ανοίξουμε χωρίς μέτρα το 3ο κύμα θα είναι φοβερό. Ο ιός έχει φοβερή μεταδοτικότητα. Το εμβόλιο είναι η ελπίδα της κοινωνίας».

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παπανικολάου έρχεται με τη σειρά του να ενισχύσει αυτό που ζητάει η ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας) με ανακοίνωσή της: να ενισχυθεί με προσωπικό άμεσα το ΕΣΥ για να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ανάγκες από το δεύτερο κύμα της πανδημίας που ειδικά τη βόρεια Ελλάδα την «χτυπά» αδυσώπητα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments