Πολιτική

Κεραμέως σχολεία: Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση – Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς

Κεραμέως σχολεία: Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση – Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με τους ειδικούς
Κεραμέως σχολεία: Η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει αποφασιστεί τίποτα για το άνοιγμά τους.

Καμία απόφαση δεν έχει παρθεί για το άνοιγμα των σχολείων, όπως ενημέρωσε η Νίκη Κεραμέως σε σημερινές της δηλώσεις. Η υπουργός Παιδείας σημείωσε ακόμα ότι οι συζητήσεις με τους ειδικούς θα γίνουν αυτή την εβδομάδα.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν αρχίσει να υπάρχουν φήμες ότι θα υπάρξει άνοιγμα των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θυμίζουμε ότι χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι όταν αρχίσει η χαλάρωση του lockdown, η πρωτοβάθμια εκπαίδευση θα ξεκινήσει πρώτη τη δια ζώσης διδασκαλία.

«Το άνοιγμα των σχολείων είναι σύνθετη διαδικασία, θα το δούμε», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας στην εκπομπή της Φαίης Μαυραγάνη «Τώρα ό,τι συμβαίνει». «Θα περιμένουμε να δούμε πως ακριβώς εμφανίζεται το επιδημιολογικό φορτίο και από εκεί και πέρα θα ληφθούν οι αποφάσεις. Σίγουρα την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν συζητήσεις με τους ειδικούς», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Κεραμέως, μιλώντας στο Open.

«Προτεραιότητα μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία και πρώτα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά» εξήγησε. Όσον αφορά το αν θα γίνουν μαθήματα και μέσα στις γιορτές η κ. Κεραμέως σημείωσε ότι δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση.

«Θα εξετάσουμε όλα ενδεχόμενα και θα λάβουμε τη γνώμη των ειδικών». Σύμφωνα με την υπουργό, ο κορωνοϊός επιφέρει αλλαγές συνολικά στην εκπαιδευτική διαδικασία, αν και η ύλη προχωρά κανονικά σε γενικές γραμμές. Η κ. Κεραμέως αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο θα συνδέει την εκπαίδευση με τις πραγματικές ανάγκες τις αγοράς, ενώ ανακοίνωσε ότι από τον Σεπτέμβριο ξεκινούν τα Πρότυπα Επαγγελματικά Λύκεια.

Να σημειώσουμε ότι ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας στη χθεσινή τους συνάντηση με τον πρωθυπουργό ζήτησαν να μείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες μέχρι τα Χριστούγεννα, να ανοίξουν δηλαδή τον Ιανουάριο.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει λεπτομέρειες για τον κυβερνητικό σχεδιασμό περί της σταδιακής άρσης του lockdown, προιδέασε πως η κυβέρνηση θα είναι πολύ προσεκτική και συντηρητική στην προσέγγιση της: «Δεν επιτρέπεται τώρα, που είδαμε πόσο δυνατά μας χτύπησε το δεύτερο κύμα, τώρα που θα ξεκινήσουμε να χαλαρώνουμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα τρίτο κύμα, αυτό θα ήταν ανεπίτρεπτο», είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments