Πολιτική

ΚΙΝΑΛ καταγραφές ΕΟΔΥ: Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα και ψάχνει εξιλαστήριο θύμα

ΚΙΝΑΛ καταγραφές ΕΟΔΥ: Η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα και ψάχνει εξιλαστήριο θύμα
ΚΙΝΑΛ καταγραφές ΕΟΔΥ: Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση για τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν σήμερα και καταγγέλλουν ότι υπάρχει διπλό μητρώο κρουσμάτων με ευθύνη του ΕΟΔΥ. «Στην επιτυχία ζήτω ο Μητσοτάκης και στην αποτυχία φταίνε μόνο οι υπουργοί και οι διοικητές», σχολιάζει μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» υπάρχουν παράλληλες καταγραφές ημερήσιων κρουσμάτων με αποτέλεσμα να μην γίνεται σωστή εκτίμηση της επιδημιολογικής εικόνας. Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει ότι ο λόγος για αυτήν την κατάσταση είναι η αντιπαράθεση του υπουργειου Υγείας και του προέδρου του ΕΟΔΥ με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο ΕΟΔΥ σε ανακοίνωσή του διαψεύδει κατηγορηματικά την ύπαρξη διπλού μητρώου.

Το ΚΙΝΑΛ ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση ότι επιχειρεί να ρίξει τις ευθύνες για την πανδημία στον οργανισμό και στο υπουργείο Υγείας, αναζητώντας εξιλαστήρια θύματα.

Όπως αναφέρει το ΚΙΝ.ΑΛ., «από σημερινά δημοσιεύματα, φαίνεται ότι το Μαξίμου βρήκε τον ένοχο για την αποτυχία της Κυβέρνησης να περιορίσει την πανδημία. Δείχνει τον ΕΟΔΥ και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Υγείας. Τα έκαναν δηλαδή θάλασσα με λάθη που κόστισαν ανθρώπινες ζωές και τώρα ψάχνουν το εξιλαστήριο θύμα».

Και συνεχίζει το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής: «Αυτό είναι το επιτελικό κράτος της ΝΔ. Στην επιτυχία ζήτω ο Μητσοτάκης και στην αποτυχία φταίνε μόνο οι Υπουργοί και οι Διοικητές. Γιατί το Μαξίμου δεν ήξερε τίποτα! Ντροπή. Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όταν θα έρθει η ώρα όμως θα τους καταλογιστούν».

ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα φαντασίας»

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» αποτελούν δημοσιεύματα για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας που «φιλοξενούνται» σε κυριακάτικα έντυπα, αναφέρει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

«Όσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στη χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές».

Τονίζει ότι «υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων».

Προσθέτει ότι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

«Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινά η “Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)” του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Η ανακοίνωση καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments