Ελλάδα

Αρκουμανέας διπλή καταγραφή: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα

Αρκουμανέας διπλή καταγραφή: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα
Αρκουμανέας διπλή καταγραφή: Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ μίλησε για το «καυτό» θέμα των ημερών.

Απαράδεκτα χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα των Κυριακάτικων εφημερίδων «Δημοκρατία» και «Βήμα» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής των κρουσμάτων ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Τόνισε ότι υπάρχει μόνο ένα Μητρώο Καταγραφής Ασθενών Covid-19.

O κ. Αρκουμανέας είπε συγκεκριμένα στην αρχή της ομιλίας του: «Βρίσκομαι σήμερα εδώ γιατί θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να απαξιώνουν την εργασία των επιστημόνων του ΕΟΔΥ και να αμφισβητούν την εγκυρότητα των στοιχείων. Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού. Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα».

Χαρακτήρισε επίσης απαράδεκτες και τις καταγγελίες περί «σκοτεινών» συμβάσεων του ΕΟΔΥ με ιδιωτικές εταιρείες. «Τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου στις 18:00 κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία.

Κάποιες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες. Φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Και εκείνου καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς Covid-19», είπε συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διέψευσε με τη σειρά του τα δημοσίευματα των Κυριακάτικων εφημερίδων «Βήμα» και «Δημοκρατία». Μάλιστα, σημείωσε ότι δεν υπάρχουν κόντρες ανάμεσα στους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας, του ΕΟΔΥ ή των ειδικών.

Προκαταρκτική εξέταση για τις καταγγελίες

Προκαταρκτική εξέταση διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με αφορμή τις καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες «ΒΗΜΑ» και «Δημοκρατία» περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ, με αποτέλεσμα τη μη ακριβή αποτύπωση του αριθμού των ατόμων που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον επικεφαλής της Ποινικής Δίωξης Νίκο Ορνεράκη, ο οποίος θα μελετήσει τα δημοσιεύματα και θα αρχίσει να καλεί μάρτυρες για να διακριβώσει τη βασιμότητα των καταγγελιών.

Τι ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Σήμερα ανακοινώνουμε 1044 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 105271, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

4888 (4.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 28075 (26.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

600 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 161 (26.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 75.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 581 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2406 θανάτους συνολικά στη χώρα. 978 (40.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments