Ελλάδα

Παπαευαγγέλου για άρση των μέτρων: «Είναι πολιτική απόφαση το άνοιγμα δύο ταχυτήτων»

Παπαευαγγέλου για άρση των μέτρων: «Είναι πολιτική απόφαση το άνοιγμα δύο ταχυτήτων»
Παπαευαγγέλου για άρση των μέτρων: Στο πως πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η καθηγήτρια Παιδιατρικής - Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Στη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων σε δύο ταχύτητες και στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Βάνα Παπαευαγγέλου. Γιατί επιμένει στην απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό;

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 προφανώς και πρέπει να ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, αλλά ακόμα δεν έχει αποφασιστεί πότε, καθώς αυτές τις ημέρες θα συνεδριάζει καθημερινά η επιτροπή προκειμένου να καταλήξει στο πως θα γίνει το άνοιγμα. «Μέχρι μέσα της εβδομάδας θα έχει δημιουργηθεί η αίσθηση του χάρτη, δηλαδή τι θα ανοίξει και πότε και μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις», επισήμανε η κ. Παπαευαγγέλου.

Η ίδια σημείωσε ότι τα Δημοτικά πρέπει να ανοίξουν, αλλά σε αυτή τη φάση η επιτροπή επεξεργάζεται τα στοιχεία των σχολείων προκειμένου να δει τα πραγματικά κρούσματα που είχαν καταγραφεί σε αυτά πριν κλείσουν.

Σχετικά με την άρση των περιορισμών ανά περιοχή ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα, η καθηγήτρια τόνισε πως «είναι άδικο για κάποιες περιοχές να είναι οριζόντια τα μέτρα». Ως παράδειγμα έφερε τα Ιωάννινα που επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά και υπογράμμισε ότι “ναι μεν η επιτροπή θα μπορούσε να το προτείνει, ωστόσο είναι πολιτική απόφαση το άνοιγμα δύο ταχυτήτων».

Ακόμη, η κ. Παπαευαγγέλου έκανε ειδική μνεία στις μετακινήσεις από νομό σε νομό, σημειώνοντας ότι «οι μελέτες δείχνουν πως κάποια οριζόντια μέτρα είναι αποτελεσματικά στη μείωση της διασποράς του ιού». «Ακόμα κι αν ανοίξουν κάποιες δραστηριότητες, οι πολίτες δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. Πήραμε το μάθημα μας» τόνισε.

Σχετικά με τα εμβόλια, η καθηγήτρια πληροφόρησε ότι σήμερα θα συναντηθεί η αρμόδια επιτροπή για να καταλήξει στην προτεραιοποίηση, δηλαδή με ποια σειρά θα εμβολιαστεί ο πληθυσμός. όπως σημείωσε «θα ξεκινήσει από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, στις αρχές του έτους». Παράλληλα, συμπλήρωσε πως αρχικά θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια ευρωπαϊκή ρυθμιστική αρχή και μετά να έρθουν τα εμβόλια,τα οποία είναι έτοιμα. “Θα υπάρξουν παντού στην Ελλάδα εμβολιαστικά κέντρα. Σκοπός μας να μην υποχρεώσουμε τον κόσμο να εμβολιαστεί, αλλά να τον πείσουμε» κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments