Διεθνή

Κύπρος κορωνοϊός: Σε ισχύ νέα αυστηρότερα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας

Κύπρος κορωνοϊός: Σε ισχύ νέα αυστηρότερα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας
Κύπρος κορωνοϊός: Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 ως τις 05:00, πλην εξαιρέσεων.

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα Δευτέρα (30 Νοεμβρίου) τα νέα αυστηρότερα μέτρα τα οποία έλαβε η κυπριακή κυβέρνηση για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού και θα ισχύσουν έως τις 13 Δεκεμβρίου ενώ θα είναι οριζόντια για όλη την Κύπρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 21:00 ως τις 05:00, πλην εξαιρέσεων για μετακίνηση σε χώρο εργασίας, φαρμακείο, ή λόγους υγείας. Επίσης, όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν έως τις 19:00.

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο για την αναχαίτιση της πανδημίας

Aποφάσεις σε σχέση με την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο έλαβε η κυβέρνηση, καθώς, παρά τα αυστηρά μέτρα σε όλη τη χώρα, οι δείκτες παραμένουν επιθετικοί και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.

Το υπουργικό συμβούλιο συνήλθε στις 10:30 την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος προηγουμένως είχε συνάντηση με την επιδημιολογική συμβουλευτική επιτροπή, που έθεσε τα τελευταία δεδομένα ανά επαρχία και πρότεινε εισηγήσεις για το ερχόμενο διάστημα.

Όπως όλα δείχνουν, τα νέα μέτρα θα είναι τόσο βραχυπρόθεσμα, δηλαδή μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου, όσο και μακροπρόθεσμα μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Οι τελικές αποφάσεις ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου από τον υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, μετά και τη δημοσιοποίηση της Εθνικής Αναφοράς για την πορεία του ιού. Ως προς το ενδεχόμενο νέου διαγγέλματος από τον κ. Αναστασιάδη, δεν είχε συζητηθεί.

Η Ευρώπη προσπαθεί να συγκρατήσει το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού

Περισσότεροι από 10.000 νέοι θάνατοι που συνδέονται με τον κορωνοϊό καταγράφηκαν παγκοσμίως τις προηγούμενες ημέρες, καθώς η Ευρώπη και οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν ένα νέο κύμα της πανδημίας. Εξαιρουμένων των διορθώσεων και των ενημερωμένων απολογισμών που ανακοινώθηκαν από κράτη και εδάφη, είναι η πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας που ξεπεράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το φράγμα των 10.000 επιβεβαιωμένων θανάτων.

Σχεδόν οι μισοί (4.961) από τους 10.010 θανάτους καταγράφηκαν στην Ευρώπη, 1.868 στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, και 1.330 άλλοι ΗΠΑ, στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς το τελευταίο εικοσιτετράωρο. Κατά τις τελευταίες επτά ημέρες, 18 χώρες, εκ των οποίων 11 στην Ευρώπη, κατέγραψαν κατά μέσο όρο περισσότερους από 100 θανάτους ημερησίως. Οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους είναι οι ΗΠΑ (1.038 κατά μέσο όρο καθημερινά), η Ινδία (566) και η Γαλλία (552). Και να σημειωθεί πως η Ευρώπη είναι η περιοχή που καταγράφει για αρκετές εβδομάδες τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments